Vem, da kadar beseda nanese na močnejši spol, nikoli nimam votlih ust, ampak tokrat (ne vem, ali je to pomlad ali pa se bližam prezgodnji menopavzi) besede kar same vrejo iz mene.

Ja, moramo jim dovoliti, da so možati in vse to, obenem pa moramo biti samostojne in samozadostne; se po eni strani pustiti zapeljati, ampak biti tudi ravno pravšnja pobudnica akcije. Prej bom doštudirala medicino kot pa pred svojim 80. letom osvojila te novodobne ljubezenske taktike.

V srednjem veku je bilo super, prišel je, se priklonil, zaprosil za ples, potem mu je dama dala robček in ve se, kdo komu pripada. Danes? Plemičev več ni, za ples pa moramo dame kar same pasti v naročje. Sicer je treba previdno izbrati in najprej počakati, da se dec predstavi: pomembno je, da ima kabrio, lastniško stanovanje in popoldanski s. p. In kaj potem? Naj mu pošljem pismo, bizarno glasovno sporočilo, ga dregnem na Facebooku? Bi dobil morda raje ne-inovativno SMS-sporočilo ali goloba, da bom res nekaj posebnega? Tako ali tako se bova za zmenek težko dogovorila, saj je treba ustreči številnim dejavnikom: ali mu mama dovoli, ali so planeti v pravi konstelaciji in ali mu slučajno ljuba pivska družba ne bo spet vzela dveh večerov njegove mladosti. In ko svoje veleumne prijatelje vpraša za nasvet, bodo uporabili vsak še tako bizaren argument, da ga obdržijo v svoji ekskluzivni petelinji družbi. Res super.

Na to, da bi slučajno prebral kolumno in se na podlagi mojih vrstic prav po romantično zaljubil, tudi ne morem računati, saj novodobni tipi nimajo časa niti za Playboy.

Naj morda petke in krilo zamenjam za gojzarice in trenirko in začnem hoditi v hribe? Ne vem, ali bi kdo padel na moja zaripla lica in neerotično sopihanje, ko bi grizla kolena in klela, zakaj sem brez kondicije. Na Rožniku pa je tako ali tako videti samo kup mladih mamic in nadobudnih tekačic, ki lovijo izdihljajoče trenutke mladosti in precenjeno ultra vitkost. Ali naj raje obupam nad moškim svetom, se ostrižem na kratko, pustim rasti brke in oblečem usnjeno jakno? Naj ne rečem več tega, kar mislim, in si v torbico namesto cigaret stlačim čivavo?

Uh, sem se kar malce razburila. Grem zdaj pojest čokolado. Gleda me mamljivo, kot me ni že nekaj časa noben tip.

Ana Marija Mitić

Lisa - 19/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 19/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.