Življenje ves čas teče.

In čeprav smo velikokrat bolj v preteklosti in prihodnosti kot v sedanjosti, smo ves čas tudi v trenutku, tukaj in zdaj, le da se tega bolj redko zavedamo. Tako takrat, ko nam je lepo in vse teče, kot tudi ne takrat, ko smo zadovoljni manj ali pred težavo, za katero ne vidimo rešitve. Ali ko se počutimo sami na svetu. Vendar trenutki so. Ves čas tečejo in prehajajo drug v drugega, ko mine en, je tu že naslednji, še dobro se ta ne začne, že se umakne novemu.

Kaj pa je (potem) življenje?

Življenje je (eno samo) neskončno seštevanje občutkov in čustev ter med seboj tesno povezanih trenutkov, ko se dogaja ali ko se zdi, da vse stoji. Z njimi pa tudi seštevanje oseb. In čeprav je mama tista, s katero smo najdlje, in oče tisti, ki je naš drugi pol, in bo tako ostalo do konca naših dni, so tu še sestre in bratje, s katerimi si vsaj na začetku delimo vsakdan. A najpomembnejše osebe v našem življenju se ves čas menja(va)jo, ene se umikajo in druge prihajajo. Osebe, ki jih prikličemo in povabimo, in tiste, ki pridejo same, a si včasih želimo, da kakšne od njih vendarle ne bi bilo. Tiste, ki jih čakamo, in tiste, ki nočejo oditi. Tiste, ki so nam v oporo, in tiste, ki nas bremenijo. Tiste, ki so naši pravi prijatelji, in tiste, ki se prave le delajo. Tiste, ki ostanejo z nami le kratek čas in nam (po)kažejo 'pot', ki jo sami zbegano iščemo, ker ne vemo, kako naprej, in tiste, ki so ob nas od začetka do konca, v dobrem in slabem, brez sodb, s srcem.

Odvisno od tega, kaj se nam dogaja in ko pogledamo nazaj tudi, zakaj se nam nekaj dogaja. Vedno je nekdo najpomembnejši in na prvem mestu. V nekem trenutku ali v nizu njih, v nekem obdobju.

Tako kot malčku ob očku, ki čepi ob njem, mu nekaj kaže in govori, malček pa … ne posluša in ne sliši, se mirno ozira okrog, opazuje mimoidoče in očka z malo rokico nežno čohlja po tistih nekaj kratkih laseh, ki so mu še ostali pod sicer golo glavo. Le kdo je tu za koga …

Liza - 41/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 41/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.