Smo takšni, ki veliko govorimo in malo povemo, takšni, ki malo govorimo in veliko povemo, takšni, ki tako v prostem času kot poslovno radi ali manj radi govorimo z različnimi ljudmi, takšni, ki govorimo v več tujih jezikih, ker jih obvladamo, pa tudi takšni, ki se bolj ali manj uspešno s tujci pogovarjamo le s pomočjo kretenj. Male in velike klepetulje.

Smo pa tudi takšni, ki se pogovarjamo brez besed in brez kretenj, celo brez mimike na obrazu. Ker se z nekom tako dobro 'ujamemo', da besede sploh niso potrebne ali pa nam je dovolj že, da se zazremo v oči in nekje v njihovi globini najdemo ...

Spomnim se dogodka pred leti, ko smo se na pomladno soboto daleč od civilizacije in v domu čisto zares iz prejšnjega stoletja zbrali sami neznani ljudje. Potem ko smo si drug drugega dobro ogledali, eni odkrito, drugi izpod čela ali sramežljivo in na skrivaj, se predstavili in spregovorili nekaj besed, je nekdo predlagal prav zanimivo 'igro'.

Umirili smo se, se v popolni tišini postavili v dve vrsti, drug proti drugemu, in si pogledali v oči, mirno in brez čustev … po minuti ali dveh pa se, da bi dobili nove 'nasprotnike', tisti na eni strani, pomaknili v desno.

Na začetku je bil občutek sicer malo neprijeten, se je pa pozneje izkazalo, da ne zato, ker bi bila 'igra' neznana in nova, ampak zato, ker so nas ob različnih ljudeh prevevali tako različni občutki. Medtem ko smo pri nekom začutili žalost in nam je pri drugem šlo na smeh, smo se pri tretjem, čeprav nam je bil takoj ob prihodu mogoče zanimiv, počutili neverjetno nelagodno. Ničesar od tega pa nisem čutila, ko sva si nasproti stali s prijateljico?! Noro! Kot bi se pogovarjali, kot bi si pripovedovali zgodbo, katere del sva bili obe! Pa se sploh nisva tako zelo dobro poznali, obiskali sva se le nekajkrat na leto!

Res neverjetna izkušnja! In vsaj na videz tako zelo preprosta. Zame in še za nekaj drugih, a žal ne za vse. Kako le, ko pa si celo nekateri partnerji v zvezi ne upajo (po)gledati v oči in se pogovarjati – odkrito.

Kaj pa vi? Si upate to 'igro igrati' na bližnjem pikniku? S sorodniki, prijatelji, znanci … partnerico ali partnerjem?

Liza - 20/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.