Ko nekaj pričakuješ tako strastno, da se ti vrti od vznemirjenja in ti prhutajo metuljčki v trebuhu. 

Odštevaš minute in zdi se ti, da ne boš nikoli dočakala, pa če gre za nekaj ur, dni, mogoče celo dlje. Ali pričakuješ popolnoma mirno in neprizadeto, ker pač veš, da se bo zgodilo, ker sploh ne veš, kaj se bo zgodilo in kako. Ker ne moreš vedeti. Le pričakuješ lahko. Pa če skoraj nič ne veš ali poznaš vsako najmanjšo podrobnost. V obeh primerih. Tudi misliš si lahko in upaš, si želiš in predstavljaš. Lahko pa si v glavi delaš in narediš cel scenarij. Ves dan, včasih celo mesec ali več. In si tako zelo tam nekje, tukaj in zdaj pa … kot da ga ni, niti tebe.

In ker si tam nekje, niti opaziš ne, da nisi sam, da je ob tebi nekdo, ki je tukaj in zdaj, brez pričakovanj ali s popolnoma drugačnimi kot ti. In hitro se lahko izkaže, da je vsak na svojem bregu. Pričakovanje pa se veča in veča. Kot milni mehurček. Vse večje je in vse bliže. Zdaj zdaj bo tu! Potem pa … Saj ni res, saj ne more biti res?! Sploh ni tako, kot sem si predstavljala in želela … Naenkrat ugotoviš. Že od prvega trenutka! Dogaja se nekaj tako tujega in neznanega. Kako je to mogoče?!

Ali sanjaš? Ampak ne tistih lepih sanj ... Kot da si v nekem drugem svetu in času, ne najdeš se in ne znajdeš. Prava ni ne obleka, ne make up, ne vedenje, ne veselje, navdušenje, ki bi bilo nekaj tako čudovitega, če … Totalno izgubljena si. In odsotna. Ko končno prideš k sebi in se zaveš, da si živela v iluziji nečesa, kar se sploh še ni zgodilo, ampak je tu šele zdaj, zmedeno pogleduješ okoli sebe in upaš, da tega ni opazil nihče. In v trenutku se zaveš, da imaš na voljo samo dvoje: da se prilagodiš novo nastali situaciji ali na skrivaj pobegneš domov, se skriješ pod debelo odejo in sanjaš naprej.

Ja, pričakovati je tako lepo … Sami si ustvarimo prostor, čas in osebe, narekujemo dogodke in predvsem čustva. In lebdimo, dokler milni mehurček naenkrat ne poči. Ampak tudi realnost nas lahko prijetno preseneti. Če ji le dovolimo in se ji prepustimo. In to brez milnega mehurčka!

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.