Ljudje smo res nekaj posebnega.

Bili, smo in bomo. Vsak posameznik je tako zelo samo svoj unikat. S svojo lastno preteklostjo, vidno in nevidno, vidno in nevidno prihodnostjo in sedanjostjo, ki jo živimo z debelimi očali na nosu in velikokrat razumemo šele, ko čez čas pogledamo nazaj.

In ker nas je veliko, skoraj neskončno, je tudi želja in pričakovanj neskončno. Pravzaprav še več kot neskončno, saj se naše želje in pričakovanja nenehno spreminjajo, tako kot se spreminja tudi naš občutek za to, kaj nam je všeč in kaj ne.

Toda kdaj, pravzaprav, je nekomu nekaj všeč? Misel, ideja, knjiga, obleka, dogodek, razgled, hiša, potovanje, moški, ženska … Karkoli pač? Tako všeč, da besedico 'vauuu!' vidimo le v njegovih očeh in navdušenem izrazu na obrazu, ker ostane brez sape, tako všeč, da vzhičeno in navdušeno o tistem brez predaha hiti razpredati naprej. Ko razume in se strinja?

Ko že ima izkušnje s tem, dobre, seveda, ko dobi potrditev za nekaj, kar ima že dolgo v mislih, in si upa šele, ko to nekje vidi ali prebere? Ali ker o tem govori nekdo, ki mu zaupa ali se mu vsaj dozdeva, da bi mu lahko zaupal, in z njim na neki način to podoživlja? Ko ve, kaj išče, in je končno našel? Ker se je sam odločil za spremembo in si dovoli nekaj drugačnega, nekaj novega?

Kaj pa mi, kako se mi odzovemo, ko je nekomu nekaj všeč, nam pa nikakor ne? Znamo deliti veselje in radost z njim, se veseliti zanj in ga spodbujati ali ga poskušamo celo prepričati, da mu to res ne more biti všeč? Smo takrat ljubosumni, ker se nismo tega sami spomnili, ker smo to imeli že dolgo v mislih, a nam nikoli ni uspelo ali preprosto zato, ker nam oseba ni pri srcu in ji tega veselja res ne privoščimo?

Tako zelo različni smo … In čeprav živimo na neki način vsi enako, vendar vsak živi čisto po svoje, po svojih pravilih in svojih prepričanjih. Zato ni pomembno, ali živimo in se družimo z enako ali vsaj podobno mislečimi, da le sprejemamo drug drugega in spoštujemo tisto posebno v njem.

Liza - 43/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 43/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.