December. Še en od mesecev v letu, s toliko dnevi kot že prej vsi preostali najdaljši pred njim, pa vseeno na neki način še daljši, predvsem pa tako zelo drugačen. Res je, da tudi zato, ker je vsak dan tako poln vsega.

Od okraševanja in prižiganja lučk do nakupovanja daril, obiskov in praznovanj v okviru različnih skupin prijateljev, znancev, neznancev in sodelavcev, ogledov prireditev na prostem pa vse do obiska treh dobrih mož, seveda. Ampak kaj ni tako, da bi moral prav zato čas teči hitreje?

Zakaj še je december nekaj tako zelo posebnega?

Ker bo na koncu datuma, ki ga bomo vsak dan zapisovali na vseh koncih in krajih, druga številka, številka, na katero se bomo morali privaditi in se bomo do takrat zmotili še kar nekajkrat? Zato ker bo za nami spet neko obdobje? Dobro, ki se ga bomo še dolgo z veseljem spominjali in nam bo, ko bomo iskali moč in navdih za 'naprej', energijo dajalo še nekoč v prihodnosti? Ali slabo in bi ga zato radi čim prej pozabili, vsaj večino tega, kar nam je prineslo?

Sicer pa … Čeprav nam počutje in dogajanje, vsaj v glavnem, krojijo meseci in pričakovanja okolice, si življenje na neki način vendar lahko zamislimo in ga živimo drugače kot večina. Pa ne samo s potovanji na drugo stran planeta. Ampak z domišljijo in veseljem, sproščenostjo in predvsem spontanostjo. Vsak po svoje. Hm, le kako bi bilo, če bi lahko mesece med seboj pomešali in premešali? Če bi marec ne sledil februarju in bi po juniju ne prišel julij?

S čisto posebnim darilom pa vsak po svoje lahko decembra presenetimo tudi nekoga, ki nam je drag in blizu še drugače kot vsi drugi. Če le prisluhnemo njegovi želji, glasni ali tisti tihi, ki jo lahko le slutimo. In ga razveselimo z nečim, česar si sam niti predstavljati ne more, da bi lahko imel ali dobil. Res je to težje, celo veliko težje, vsaj včasih …

ker smo pozabili, kako obdarovati in predvsem, ZAKAJ. Ker nas je, žal, naval razno raznih 'predlogov' s časom oddaljil od želje temu NEKOMU res pristno in iskreno polepšati dan ali celo več … Videti tisto iskro sreče in zadovoljstva v očeh, ki govori: "Veš."

Liza - 52/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 52/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.