V naši Popolni finančni preobrazbi smo vam predstavili že kar nekaj sodelujočih, tokrat je na vrsti Danica, ki je poročena že 20 let, z možem pa imata tri otroke. D

Danica ima sicer 47 let, mož tri leta več. Otroci so že najstniki, najstarejši sin je študent strojne fakultete in ima 19 let, 18-letnik je srednješolec, hčerka pa s 15 leti zaključuje osnovno šolo.

Družina živi v svoji hiši, Danica in njen mož pa sta oba zaposlena v prodaji. S svojo službo je sicer zelo zadovoljna, zanima pa jo podjetništvo. “V jeseni od doma v srednjo šolo odhaja še hčerka in zdaj je čas zame in za moje sanje – za podjetništvo. S svojim življenjem sem sicer zelo zadovoljna, vendar pa je moj moto, da moraš vedno stremeti za nečim novim,” pravi Danica.

Finančno stanje družine

Mesečni prihodki družine so med 2.500 in 2.800 evri, trenutno pa varčujeta prek življenjskih polic in imata dve posojili. Eno je v vrednosti 15 tisoč evrov, odplačevala pa ga bosta še 6,5 leta. Za drugo, desetletno za hišo, pa sta zadnji obrok plačala v juniju. V tej hiši načrtujejo bivanje tudi v prihodnje. Imajo še dva avtomobila, eden je star deset let in vreden približno šest tisočakov, drugi pa pol leta in sta ga vzela na lizing, stal pa je 13 tisoč evrov. Ob vsem tem ugotavljata, da sta odslej živela iz meseca v mesec, a je čas, da se naučita pravilno razpolagati z denarjem.

Želim se naučiti pravilno ravnati z denarjem

To je tudi razlog, da se je prijavila na Popolnoma finančno preobrazbo. V februarju se je namreč udeležila delavnice, ki sem jo vodila v Pivki: “Takoj sem prebrala tudi knjigo Na pomoč, kako ravnati z denarjem,” pravi Danica in dodaja, da so si predvsem želi pridobiti znanja, kot je, kako in kje varčevati, kako razpolagati z denarjem, predvsem pa kako naučiti otroke, da bodo živeli drugačno finančno življenje. “Želim se naučiti pravilno ravnati z denarjem, poučiti, kam vlagati denar, da nam bodo 'siva leta' v veselje in ne bova v breme svojim otrokom, poučiti pa se tudi o kriptovalutah in vlaganju denarja v razne kovine, kot so zlato, srebro in še kaj.”

Pa njeni cilji po koncu Popolne finančne preobrazbe? Vidi se pogumno, zadovoljno in bogato z znanjem na različnih finančnih področjih.