Vem. Bolj bi pričakovali, da tak naslov napiše neka gospodinja, ki ima zelo lepo urejen dom in ga redno čisti. Taki časi so 'žal' mimo in vsi delamo vse.

No, skoraj vse. Moški, ženske, punce, fantje smo v preteklih letih tako rekoč postali enakopravni. Včasih smo moški skrbeli le za to, da je tehnika delala in da je avto bil v voznem stanju. Zdaj pa je primerno, da tudi sesamo, peremo, likamo in dogaja se že, da nas celo zvečer, ko je pravi čas za sobne igre, boli glava! Kam gre ta svet?!

Svet se bo še vedno vrtel v pravo smer, kljub naši modri filozofiji. Dajmo se raje osredotočiti na tisto nekaj, kar nas v modernem času združuje, in to je – spomladansko čiščenje. Verjetno smo vsi enakega mnenja. To je nujno zlo!

Spomladansko čiščenje se uradno začne takrat, ko se partnerja dogovorita, kdaj točno to bo. Druga faza tega dogodka je, ko zaradi enega ali drugega razloga dogodek prestavimo na naslednji teden. In tako vsaj še dvakrat.

Čas, ki ga potrebujemo, da očistimo dom, je odvisen od veliko dejavnikov. Na to vpliva površina prostora, predvsem pa, koliko otrok in hišnih ljubljenčkov imamo. Naj vam zaupam, da bi pri nas lahko bilo spomladansko čiščenje vsak drug dan, pa se vseeno ne bi nič poznalo. Otroci so direktorji za razmetavanje igrač, male živali pa so pomočniki direktorjev. Sektor za odpadne dlake in razmetavanje hrane po vsem stanovanju spada pod taktirko pomočnikov direktorjev. Starši smo le poceni delovna sila, ki moramo svojo tlako oddelati. Vem, kaj boste rekli. 'Tako, kot ste jih navadili'. Imate popolnoma prav!

Pri nas doma kraljuje en posebni stvor. To je naš muc. Beli muc s tremi pikami po imenu ...Piko. Ker so temperature skoraj poletne, se je tudi Pikova dlaka odločila, da gre malo na dopust. Najraje gre pod kavč, na zobne ščetke, kuhinjski pult, predvsem pa na jedilno mizo. Tam ji očitno najbolj prija. Sleherna dlačica išče prav poseben prostor za oddih. Najraje pa se osveži v ledeno hladni limonadi ali kozarcu terana. Zanimivo, sauvignon in mleko ji ne godita prav posebej.

Z ženo imava pretežno temnejša oblačila. Nekako je temna barva bolj skladna z najino dušo. Kakor koli, kaj menite, kam se naš Piko najraje zlekne zvečer, ko zaspi? Seveda, na obleke, pripravljene za v službo. Zadnjič me je prijatelj vprašal, ali je moj pulover iz moherja. Ja, seveda. Preostalo dlako smo pa zbasali v odeje in vzglavnike. Da se razumemo. Antibakterijsko in antiastmatično!

Prrrrrrfektno!

Lisa - 15/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 15/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.