Oh, ja, všeč mi je ta poletni utrip, ko vse postaja malo bolj sproščeno, ko ima vsak občutek, da bo zmogel in da tudi prihodnost, kljub vsem neumnostim politikov in grožnjam analitikom, ni tako črna.

Pozimi je mrzlo in je treba kuriti. Pozimi je temno in je treba prižigati luč. Pozimi je zemlja zamrznjena, pozimi ne rastejo maline in robide na grmovju, z dreves ne visijo češnje in breskve in pozimi ni zelenjavnih dobrot z domačega vrta.

Poletje je drugačno, že daljši dan in odprta okna prinesejo nekaj optimizma. Poleti je vsega na pretek, narava daje plodove, sonce sije, nikogar ne zebe, lahkotna krila brhkih mladenk plapolajo v toplem vetriču, žvižgajoči mladeniči švigajo na kolesih, otroci na počitnicah vriskajo od sreče, poleti svoje kravate rahljajo tudi najbolj zadrgnjeni poslovneži in potni madeži krasijo obleke tudi do zadnje gubice zategnjenih mestnih dam. Vsak skok v osvežilno vodo s človek odpljuskne nekaj skrbi, ki so se nabrale čez zimo, in vsaka vožnja z odrtim avtomobilskim oknom v človeku sproži živahne tone.

In takoj sta mi bili všeč dve dekleti, ki sta se v poletnih oblekicah sprehodili po stari Ljubljani. Svetlolasko je zaskrbelo, ali se ji skozi belo obleko vidijo rožnate spodnje hlačke. Visoka temnolaska se je ležerno uzrla čez desno ramo in prijateljici povsem mirno rekla: "Vidijo. Pa kaj te briga, saj je poletje." Točno to! Poleti je vendar tako veselo ravno zato, ker se vidijo rožnate hlačke in nas smejo utesnjevati tako nepomembne skrbi.

Sproščeno vzdušje smo okrepili tudi na Lisi. Briga nas, če se nam vidijo rožnate 'gatke', ki štrlijo iz revije, za vas smo pripravili osem dodatnih strani počitniškega razvedrila, križanke, sudoku, vsak teden bomo razdelili kup nagrad in z nami lahko berete lahkoten roman Vojvoda, ki vam ne bo preveč obremenjeval možganov, ampak jih bo le lahkotno zazibal v preteklost. Kaj vas briga, saj je poletje! Uživajmo!

Odgovorna urednica Tina Lucu

Lisa - 28/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 28/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.