Pred dnevi, ko sem v poznih popoldanskih uricah v ugodnem tekaškem tempu rekreirala svoje zmerno leno telo, me je v svoji športni zamaknjenosti od strani presenetil majhen kuža, ki ga je na povodcu držalo drobno dekletce.

Simpatičen prizor, ne pretirano nevaren pes, ki bi s svojimi zobki moji močni 'tekaški' nogi težko povzročil večje poškodbe, ter dekletce, ki je s svojimi tankimi ročicami komaj krotilo 'podivjano' čivavo, ki je moja tekaška forma očitno ni spravila v najboljšo voljo, ampak v čisti histerični pasji bes.

Skratka, vse je bilo prav prisrčno do trenutka, ko je odrasla lastnica simpatičnega parčka zaklicala: "Lola, pusti tetico. Ne skači po tetici. Nika, povleci Lolo od tetice!" Tetica? Od kdaj sem tetica čivavi? Uf, ob besedi teta, tetica ... kaj pa vem, moram priznati, da je nikoli nisem najbolj vzljubila.

Tukaj zdaj ne govorim o vlogi tete, ampak prav o besedi teta. Moj nečak je pri svojih dveh letih in nekaj že razumel, da sva lahko najboljša prijatelja, sploh če me kliče Tina. Saj veste, stric ima vedno tak fin prizvok: stric iz Amerike pa strici, ki so povedali, stric je direktor ... Teta? Še nobena teta ni bila direktorica in tudi nobene pripovedke se ne spomnim, v kateri bi teta povedala kaj modrega. Ob besedi teta se mi pred očmi narišeta dve podobi.

Prva teta je taka tiha siva miška, oblečena v predpasnik, v katerem ima vedno kakšen bombonček za otroke, in potem je tukaj druga teta, taka iz Matilde Roalda Dahla, hudobna, debela, grozna ženska, ki sovraži otroke in vse, kar je otroškega. Ne, nikoli si nisem želela, da bi me kdo klical teta. In saj veste, teta je tudi nekakšen sinonim za žensko, ki ni poročena in nima otrok, pa tetice so vse zdravnice pa frizerke pa ne vem ...

No, mislim, da tudi njim ta beseda tetica ni vedno povšeči. Skratka, enostavno ne razumem, zakaj bi tista bevskajoča čivava bolj razumela besedo teta kot gospa ali ženska ali še bolje – tekačica. Ne, saj se hecam, ampak tetica od tiste čivave pa čisto zares nisem. Ne, niti stric. Če se še kdaj srečava, me lahko obe z deklico kličeta Tina.

Odgovorna urednica Tina Lucu

Lisa - 20/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 20/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.