Zadnji deževni ponedeljek sem šla po dolgem času v službo z avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa. Običajno jo mahnem s kolesom ali peš, siten dež in topeči se sneg pa se mi nekako nista zdela najbolj prijetna sopotnika za jutranji sprehod ali kolesarjenje.

In to v ponedeljek! Modra odločitev, sicer malce lena, se je na koncu izkazala za odlično.

V ljubljanskih mestnih avtobusih so namreč že pred časom postavili monitorje, kjer ves čas 'šibajo' tekoče novičke, spodaj pa sporočila SMS 'v živo' potnikov na 'zelencih', ki pač v tistem trenutku potujejo po Ljubljani.

Za lažjo predstavo za vse, ki niste iz Ljubljane: tako na primer Rok napiše Špeli, da mu je žal in da jo ljubi, tam na avtobusu številka 7 v Kosezah, in to vidi tudi Sandra, ki se vkrca na progo 20 na Poljanski cesti.

No, če to ni romantično, potem pa res ne vem, kaj je. Izpovedana ljubezen, in to pred vsem mestom.

A seveda niso vsa sporočila le romantična, veliko je pozdravov, na primer: pozdravljam vse kretene iz 4. b, ki se zdaj dolgočasijo pri matematiki na trgovski; ali pa modrosti v tujih jezikih: jer, zaljubljena žena, i kad je potpuno razočarana, voli svoju ljubav ...

Posebno zabaven se mi je zdel napis Hane iz Šiške, da gresta z njenim tepčkom na torkovo stavka zabavo. Seveda šolarji, posebno srednješolci, so dobili zaradi sredine stavke dodaten termin za žur – torkov večer. Stavka šolnikov je očitno zelo razveselila tudi Jasmi in Nino iz Štepanca (kot sta se podpisali), ki sta napisali: Trikrat hura za stavko in profesorje, odpadeta nam dve uri fizike. In takoj potem se je spet Rok hitel opravičevati Špeli, da mu je res žal in da ji že dolgo ni povedal, da jo ima rad. Joj, ta Špela mora biti pa res srečnica, da jo ima Rok, ki ga je očitno grdo polomil, tako rad.

A veste, kaj mi je bilo najbolj všeč pri vseh teh simpatičnih sporočilih, ki jih v večini pišejo najstniki? Končno sem brala nekaj, kar ni imelo zveze s politiko!

Prav oddahnila sem si, da se najstnikom še vedno zdi bolj pomembno, da jih ljubijo Špele in Roki in da bo dober žur, kot pa kaj počneta in kako goljufata Janez in Zoran. Kar prijelo me je, da bi napisala trikrat hura za avtobusna sporočila v živo in najstnike, ki so kljub dežju, plundri in ponedeljku razmišljali le o ljubezni in zabavah. Hura, hura, hura!

Tina Lucu, glavna urednica Lise