Pred dnevi sem med enim od svojih brezbrižnih in popolnoma neusmerjenih deskanj po spletnih straneh svetovnih ženskih revij naletela na dve raziskavi, v katerih so ženske spraševali, pri katerih letih so se počutile najlepše, srečne in najbolj zadovoljne s svojimi telesi.

V obe raziskavi so bile vključene ženske, starejše od 18 let, in bile so vsaj iz 15 različnih držav. Zanimivo, da so se Evropejke in Južnoameričanke najlepše počutile, ko so bile stare okoli 27 let, Japonke in Američanke pa pri 32 letih.

Čeprav sta obe raziskavi potekali pod pokroviteljstvom kozmetičnih firm, je večina žensk filozofirala o svoji lepoti, kako prihaja od znotraj in da sreča prinese lepoto ter seveda, izstopala je stara modrost, da denar ne prinese lepote. Okej, če gledam vsa socialna omrežja mladih manekenk in modelov, ki izstopajo po svoji lepoti, potem lahko skujemo tudi modrost, da lepota (brez kakšnih velikih znanj), če jo znaš iztržiti, lahko prinese zelo lepe denarce.

Ampak pustimo zdaj mlade lepotice pri miru in se vrnimo k vsakdanjim ženskam in njihovi lepoti. No, dejstvo je, da je večina udeleženk v raziskavah povedala, da so se počutile lepe, ko so bile srečne, v dobrih odnosih s svojimi družinskimi člani in prijatelji, zadovoljne s kariero in predvsem, ko so bile pomirjene same s seboj.

Pravzaprav sama težko rečem, pri katerih letih sem se počutila najlepšo, zagotovo pa sem najbolj samozavestna takrat, ko se trudim in migam na vseh področjih in z vsemi organi – od možganov do zadnjice, jah, takrat se počutim najboljše, najbolj srečna in lepa v svoji koži. Najslabše in s tem najmanj privlačno pa se počutim takrat, ko se prepustim rutini, lenobi, posledično težim svoji okolici in seveda najbolj sama sebi. Mislim, da si lahko kar predstavljate, kako sitnoba in nezadovoljstvo pogršata človeka.

Torej, drage dame – bralke Lise, napišite na kratko ali pa na dolgo, kdaj se počutite lepe in srečne.

Če znate povedati celo starost, kdaj ste se počutile najlepše, bomo pa sploh veseli, da naredimo čisto pravo raziskavo kot velike kozmetične firme.

Pišite nam na lisa@adriamedia.si.

Lisa - 32/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 32/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.