Mali fantek, ki plaho spusti varno in trdno oporo, da bo naredil svoj prvi korak v življenju, pa čeprav ne ve, kako, ampak le to, da bi rad čim prej začutil tiste tople in ljubeče roke, ki se tako vabljivo iztegujejo proti njemu in komaj čakajo, da ga stisnejo in se razveselijo njegove prve zmage?

Fantek, ki niti ne pomisli, da mu mogoče ne bo uspelo in bo kmalu padel na trda tla in se udaril? Ali malčica, ki v mali tresoči rokici drži žličko, polno slastne kašice, in jo prvič sama nese k ustom, mamica pa jo navdušeno pohvali in ji reče, da je 'velika punca'. Deklica s kratkimi lasmi, ki med vrstniki edina nosi očala, in se ji, čeprav je vedno prijazna in bi rada bila prijateljica z vsemi, deklice posmehujejo že na domačem dvorišču, ona pa dan za dnem išče priložnost, kako bi se zbližala s katero od njih? In fantek, ki pogumno prestopi šolski prag, čeprav ve, da v razredu ne bo niti enega njegovega prijatelja?

Kaj nismo prav vsi mi plahi in negotovi junaki, ki se že od otroštva spoprijemamo z malimi in velikimi ovirami, ki nam jih ponuja življenje, z ovirami, za katere se včasih zdi, da so nepremagljive, ali pa to tudi so? Ki se trudimo doseči tudi cilje, ki jih ne odobravajo ne domači ne okolica, ampak vztrajno sledimo svojim željam, ker smo se tako odločili sami in ker verjamemo, da jih lahko uresničimo? Pa če na koncu zmagamo ali ne. Kaj nismo ne nazadnje junaki celo takrat, ko se ne pustimo vreči iz tira, čeprav nas nekaj razjezi ali nam nekdo pošteno stopi na žulj, in reagiramo modro?

Mali in veliki junaki smo vsak dan posebej, ker ... Življenje je polno zmag, le ne opazimo jih in ne cenimo dovolj. Ne svojih ne drugih. Ker ni pomembno, da so velike, dovolj je, da so in da, tudi če niso, v doseganju ciljev vztrajamo naprej in še bolj zagrizeno. Res je sicer, da smo pri tem včasih sami, toda tako sladko in nepopisno lepo je, če vemo, da podporo in spodbudo imamo ter da lahko svoje občutke, pa naj bosta to žalost in razočaranje ali pa veselje in sreča, na cilju tudi delimo.

Liza - 32/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 32/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.