Dogaja se tudi, da je mama bolj samozavestna od hčere, čeprav je ta že odrasla ali celo poročena in ima otroke.

Tako se spomnim mlade ženske, ki je na neki prireditvi, potem ko je izvedela za moj 'veter v omari', ves čas pogledovala proti meni, a se v nekaj urah ni mogla odločiti, da bi pristopila in malo poklepetala z menoj. Prva je korak naredila njena mama.

Povedala je, da se s hčerko veliko pogovarjata o njenem oblačenju in samozavestnem nastopu med ljudmi. Gospe in njenih besed sem bila zelo vesela, pa vendar sem ji rekla, da mora odločitev, da bo pristopila, sprejeti hči sama. Jasno je, da vsaka odločitev terja svoj čas, ne glede na to, kakšna odločitev je, odločitev o spremembi na sebi, in to celo na zunanjosti, ki je potem vsem na očeh, pa je še toliko večja.

Ko je potem hči videla svojo mamo z mano, je kmalu pristopila še sama. Hitro sva prebili led in že po kratkem klepetu je bila drugačna. Dobila sem občutek, da komaj čaka, da se ji bo začelo 'dogajati'! Takih oseb sem najbolj vesela! Zakaj? Ker tako očitno pokažejo, da si želijo spremembe, in so vesele, da so se končno odločile, da naredijo nekaj zase, ker dajo vedeti, da se bodo potrudile in aktivno sodelovale.

Na drugi strani pa se spomnim mame, ki je 'veter v omari' svoji že poročeni hčeri podarila. Nisem se mogla načuditi, sama pri sebi, seveda, zakaj pravzaprav ta mlada mamica želi 'veter'. Bila je zelo mlada in prijetna, vendar ne čisto 'pri stvari', nekam odsotna. Njena omara je bila precej prazna, jaz pa sem za objavo v časopisu morala pripraviti štiri stajlinge.

Zdelo se je, da je vsak kos lahko del le ene kombinacije, potrebne je bilo veliko improvizacije. Ampak na koncu je bila zmaga popolna! Ko nam je mlado mamico končno uspelo še prepričati, da se fotografira, in to zunaj ... Koliko prijaznih in spodbudnih besed je bilo potrebnih, da se je le prepustila, a bila je naravnost – fantastična.

No, kaj mislite, katera od mladih deklet bo zares spremenila svoj stil oblačenja?

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Bogate izkušnje je pridobila kot zunanja sodelavka v Maximarketu, sodelovala je z modno oblikovalko Uršo Drofenik, zdaj pa deluje samostojno. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 32/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 32/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.