Žene ali dekleta pogosto nakupujejo oblačila za svoje partnerje, ko ugotovijo, da partner nekaj potrebuje ali pa ima ravno rojstni dan. Običajno zato, ker moški niti ne opazi, da so vse srajce že načete, niti ne zna izbrati prave barve in vzorca oz. ga nakup sploh ne zanima.

Nekaj sicer res je na tem, drugo pa je bolj prepričanje, da se ženska čuti 'odgovorno' za videz svojega moškega. Joj, upam, da ve niste med njimi!

Bolj redko pa je moški tisti, ki izbira garderobo za svojo partnerico. Kakšen modni dodatek že ali pa spodnje perilo za posebno priložnost, ne pa da svoje dekle ali ženo spremlja, spodbuja in vodi v trgovino in tam celo izbira namesto nje, ker si njegova draga ne vzame dovolj časa za brskanje med obešalniki in policami ali pa je premalo samozavestna, da bi po nakupih šla sama ali s prijateljico, in svojemu moškemu zaupa bolj kot sebi.

Moški postane partneričin stilist in v svoji novi vlogi – uživa. Svojo žensko obleče po svoji podobi, ona pa velikokrat reče: "... in točne ve, kaj ustreza moji postavi in v čem se dobro počutim, sama nikoli ne bi izbrala ... Če ne najdem dobrega blejzerja, si kar majčko kupim, saj je tako zelo poceni, ali pa šal."

Včasih gre za osnovno garderobo, včasih za poslovno, zgodi pa se tudi, da mu je všeč drugačen stil, tak, na katerega njegova draga ni navajena, ker je mogoče zanjo preveč sproščen ali preveč ženstven.

Ženske se gledamo z vsemi pomanjkljivostmi, ki jih največkrat seveda ni, moški pa nas vidijo drugače. Nakupovanje postane kar naenkrat preprosto, lahko celo zabavno, predvsem pa hitrejše, ker se moški odloča hitreje in učinkoviteje. Utrujenosti ni, njegova ženska pa je še bolj zapeljiva – in na koncu sta zadovoljna oba.

To se pokaže tudi po 'vetru v omari', ko je moški praviloma bolj zadovoljen kot ženska – saj se med drugim izkaže, da je imel on 'spet' prav! Omara je res polna, tako kot ji je ves čas govoril, nakup nove garderobe res ni potreben oz. kar naenkrat res 'manjka' malo novih kosov ... Njegova draga pa je spet taka, kakršno je spoznal pred leti – vesela, zadovoljna in sproščena.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Bogate izkušnje je pridobila kot zunanja sodelavka v Maximarketu, sodelovala je z modno oblikovalko Uršo Drofenik, zdaj pa deluje samostojno. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.