Kako zanimivo je to naše življenje. Kot knjiga, ki jo beremo, in se ves čas vračamo nazaj na poglavja, ki so se nas dotaknila tako močno, da jih ne moremo izpustiti iz svojih misli.

Beremo in čakamo na razplet, zdi se, da se ne dogaja nič, polni pričakovanja preskakujemo stavke, vse bolj nestrpno obračamo liste in komaj čakamo, da bo napetost popustila. Včasih si celo želimo, da bi vedeli, kako bo na koncu. Pa ne na tistem dokončnem, to ne, čakamo dober razplet in srečen konec, ko ...

Živimo v preteklosti in prihodnosti, ki si jo želimo, pozabljamo pa na vse tiste misli, besede in dogodke, ki se odvijajo med tem, na čas, ki ga živimo ta trenutek in zdaj. Na življenje v sedanjosti.

In na neki način smo prav to doživljali v decembrskem prazničnem času. Želeli smo si mirnega in sproščenega druženja z bližnjimi in zabave, pa smo zapadli v nakupovanje bolj ali manj domiselnih daril in bleščeče dekoracije. V zadnjem trenutku, seveda, ker nam to ni več v veselje, ker je postalo obveza. In zdaj v januarju v iskanje najbolj ugodnih hlač in puloverja in ... Ker so razprodaje in je enostavno treba kupiti nekaj novega. Ker nam oboje narekujeta čas in okolica.

Kakorkoli, to je zdaj za nami, pametni bomo darila za letošnji december kupovali vse leto, ko bomo tisto nekaj zagledali mimogrede. Pa tudi zato, ker končno želimo, da bi bili na ta del praznikov pripravljeni že toliko prej, da bi nam bilo zavijanje daril v užitek in veselje. Oblačila pa, saj imajo trgovine posebne ponudbe zadnje čase že vse leto.

Življenje pa se dogaja. Vmes. Med preteklostjo in prihodnostjo, v času, ki gre, smešno, velikokrat mimo nas. Zato se umirimo in si vzemimo čas zase, saj je zima vendar čas počitka tudi za človeka, čeprav letos ne ravno mrzla in zasnežena. Ali pa prav zato.

Razvajajmo se doma, v krogu družine, skupaj za mizo ali na tleh z igračami. Preberimo dobro knjigo in si oglejmo film na televiziji. Rešujmo križanke in miselne vaje. Napletimo pulover za poletje. Vzemimo v roke čopič in svoja čustva in počutje prenesimo na slikarsko platno. Bodimo ustvarjalni v varnem zavetju doma ... Da bomo spomladi sveži in spočiti s prvimi cvetlicami na travniku zacveteli tudi mi.

Lisa - 4/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 4/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.