Čudno se sliši, a ne? In to tako pri ženskah kot pri moških. Resda velja, da je pomembna notranja lepota, ampak kaj pravzaprav je notranja lepota? Kako hitro jo nekdo lahko izrazi? Kako hitro jo lahko zaznamo mi?

Ljudje smo vizualna bitja. Najprej vidimo zunanjo lepoto, ki je ali je ni, šele potem za lupino odkrijemo, kaj se skriva v notranjosti. Če znamo 'gledati'. Če pa smo mi tisti, ki veljamo za lepe, moramo imeti srečo, da našo notranjo lepoto okolica prepozna. In to čim prej! Pa še na vsakem koraku.

Tudi zato filmski igralci spreminjajo podobo, ki smo je vajeni in zaradi katere jih imamo včasih tako radi, mladim pa so celo idoli. Moški in ženske. Zakaj? Ker si želijo bolj zahtevnih vlog, ki so manj 'idealne' in od njih zahtevajo, da se vanje poglobijo bolj. Z njimi pa tudi mi.

Sicer se slavni v vlogah, ki jih igrajo, spreminjajo ves čas, pa vendar se potem predstavijo tudi v sebi lastni vlogi. Tako kot rumeni tisk dokazuje, da so tudi oni predvsem in samo ljudje, to govorijo tudi njihove preobrazbe v vsakdanjem življenju. V filmih nam tega ne kažejo in predstavljajo le vedno bolj resnične zgodbe iz življenja, tudi s svojim stilom v zasebnosti nam posredno govorijo, da biti lep ni prav enostavno. Da to pomeni, da so bolj izpostavljeni, da jih ljudje sodijo predvsem po zunanjem videzu in da se morajo, če tega ne želijo, dokazati bolj in drugače.

Na kratko to pomeni, da je biti povprečen bolj enostavno, da si takrat lahko privoščimo več, da se na neki način laže skrijemo in s svojo podobo izstopamo le takrat, ko se za to res odločimo.

Nam (tudi) slavni s tem pomagajo pri dvigu naše samozavesti? Postajajo zato zanimive tudi osebe, ki na pogled niso tako privlačne, pa svoj videz (z)gradijo z obleko? Ker si upajo in ker jih tudi mi drugače gledamo?

Prav malo žensk nas meni, da smo lepe. Z lahkoto najdemo na sebi malo morje napak. Se pa zadnje čase kljub vsemu zdi, da je gospa, ki si upajo in pokažejo svojo lepoto, ki se ji reče samozavest, čedalje več.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.