Še najbolj zadrt nergač in cinik, ubijalec romantike in veselja ne more zanikati, da prvi pomladni žarki prinesejo v deželo neko novo energijo in upanje. Konec je zime, računi za ogrevanje se bodo počasi znižali, težki plašči bodo leteli v kleti in zimski čevlji v stare škatle. Priznajte, da ni lepšega kot na sveže pomladno sončno jutro na široko odpreti okna in ob poslušanju ptičjega čivkanja vsrkati sonce.

Ampak, ojoj ... Sončni žarki prav nič sramežljivo in prav krvoločno vdrejo v stanovanje ter začnejo odkrivati zimsko lenobo. Plast prahu na knjigah, vseh policah, povsem zamegljena televizija (kako smo vso zimo sploh videli, kaj je na zaslonu?), neznana plast umazanije pod kavči, na sobnem kolesu, iz vseh kotov podposteljnega sveta so se na lepem prikazale nogavice, ki smo jih vsi že imeli za večno pogrešane, seveda zaprašene kot iz pekla.

Skratka ... vsa romantika je zadnji konec tedna v hipu in v vsej širni sončni, pikolovski svetlobi izginila. Kaj naj zdaj ostanem doma in se borim s prahom, medtem ko zunaj kar žubori od življenja, naj jaz poslušam ropot sesalnika? V tisti prvi grozi soočenja z zimskim spanjem sem takoj prižgala vse čistilne aparate in odprla vsa čistilna sredstva, tako da so vsaj s soncem obsijane površine in parket dobili vsaj malo stare barve. Potem?

No, potem se mi je zdelo že vse skupaj krivično, zagrnila sem zavese, obupala športne copate in jo mahnila v naravo, kjer me blato in umazanija prav nič ne motita. Prah bo že počakal na kakšen deževen aprilski vikend, če smo do zdaj preživeli brez nekaterih nogavic, bomo še kakšen mesec in televizija – jah, zanjo tako ali tako pravijo, da poneumlja, naj lepo ostane zimsko zapacana.

Lisa - 11/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 11/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.