Po internetu je pred časom krožil prispevek z napotki znanega moškega, ki je po razhodu s svojo drago želel deliti nekaj nasvetov drugim moškim, da ne bi ponavljali njegovih napak.

To vsebino so pripisali Brad Pittu, a je popolnoma vseeno, kdo jo je napisal, pomembno je, da je nekaj pravil in napotkov naravnost odličnih in zelo uporabnih tudi za naše drage moške. Prvi napotek je, da naj moški nikoli ne neha dvoriti svoji izbranki ter naj je nikoli ne jemlje za samoumevno. Ko ženska privoli biti z njim, je s tem pokazala, da ga je izbrala, torej jo je dolžan varovati in ščititi ter ji neprestano dvoriti in jo nežno osvajati, pa ne zgolj prvih nekaj dni ali tednov, temveč ves čas zveze. In nikoli naj moški ne bo len v svojem izkazovanju ljubezni do svoje izvoljenke.

Pazi na svoje srce. Glede na to, da je moški zaščitnik srca svoje drage, mora skrbno varovati tudi lastno srce, da nihče drugi razen njegove drage nima vstopa vanj. Torej, da je zvest in osredotočen zgolj na svojo žensko in lastno ljubezen do nje. Zaljubite se vedno znova. Venomer se bosta spreminjala, kajti tudi zdaj nista enaki osebnosti, kot sta bila, ko sta se spoznala in odločila ostati skupaj. Čez nekaj časa bosta ponovno drugačna, kot sta zdaj. In zato je toliko bolj pomembno, da vedno znova izbirata drug drugega, torej se odločita, da se zaljubljata v svoji razvijajoči se vosebnosti vedno znova.

Morebiti se sliši pocukrano, a v resnici je točno tako. To pomeni tudi, da vedno znova svoji dami izkazujete pozornost in se borite za njeno naklonjenost, točno tako, kot ste se, ko ste ji dvorili in jo osvajali. Osredotočite se na to, kar ljubite pri njej. Če se boste fokusirali na tiste stvari, ki vas motijo pri njej, se bodo vedno bolj povečevale in vam kradle pozornost od vsega, kar ima dobrega v sebi in kar vam lahko da kot svojemu izbranemu moškemu.

Ni vaša naloga, da jo popravljate ali spreminjate. Vaša naloga je, da jo ljubite, četudi se bo z leti spreminjala. Cenite in sprejmite njene spremembe, pa bo tudi ona znala sprejeti vaše. Gre za medsebojno prilagajanje in vedno na novo oblikovanje zdravega in srečnega odnosa.
Za lastna čustvena stanja prevzemite svojo odgovornost. Ni naloga vaše žene, da vas osrečuje in vas prav tako ne more narediti žalostnega, saj ste vi odgovorni, da najdete svojo srečo v sebi in v delu na sebi. Verjamem, da to ni tako težko razumeti. Ali pač? Svoje drage ne obtožujte, ko ste frustrirani ali jezni, kajti ona pritiska na neke vaše sprožilce, ki so že v vas, a tega ona res ne more vedeti. Vaša reakcija na vaša čustvena stanja je vaša odgovornost.

Ker vas vaše reakcije na sprožilce bolijo, je čas, da se povprašate, kako lahko to znotraj sebe pozdravite. Ona vas je pritegnila točno zato, ker je bila najbolj primerna, da vam je odprla rane iz otroštva na najbolj boleč način točno zato, da jih ozavestite in začnete zdraviti. Ko boste ozdravili sebe, vam ženska ne bo več metala ven varovalk, saj bodo varno in zdravo privite v vaš čustveni svet po procesu ukvarjanja s sabo.

Bodite zabavni, razposajeni in ne vedno tako grozno resni in tečni. Smejte se. In tudi njo pripravite do tega, da se bo smejala z vami. S smehom in humorjem lahko premagamo še tako zoprne situacije. Potrudite se, dragi moški, ni tako težko, kajne? Verjemite mi, da vam bo draga vrnila še veliko več, svoje telo, srce in skupno srečno in zadovoljno prihodnost.

Liza - 51/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 51/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.