Prejšnji teden sem pisala o ženskih torbicah in mojem malem, kot cent težkem svetu na dveh 'usnjenih' jermenih, v katerem imam na pol pojedene žemljice, izgubljene pare rokavičk, poper v vrečki pa vse dokumente in dokaze, da sem živa in na tem svetu. In ravno v pravem času je na svoj profil na Facebooku zapisal odličen status Lisin kolumnist Boštjan Gorenc Pižama: ''Jaz še vedno menim, da lahko moški nosi torbico samo, če smo leta '44 in mora sporočiti v sosednji bataljon, da je padel komandant Stane.''

In naj še pojasnim, da je bil kolumnistov status odgovor na naslov na enem od slovenskih internetnih portalov – "Torbice osvajajo moški svet. So prepričale tudi vas?". Potem sem seveda trepetala in čakala, ali bo moške torbice v svojo kolumno uvrstil Boštjan, in končno z olajšanjem ugotovila – da lahko nadaljujem temo s torbicami.

Skratka – moški in torbice. Moje mnenje je, da moški in torbice pač nikakor ne gredo skupaj. Že sama beseda torbica ne paše k moškemu – torbica je nekaj majhnega, nežnega, pravo nasprotje moškega. Torbica je vendar tipična beseda, ki sproži asociacijo na žensko, tako kot je nogomet takojšnja asociacija na moškega. In roko na srce, tudi ni bolj zabavnega oz. okornega prizora, kot je moški, ki svoji ženski nosi torbico. Saj je res lepo, da je moški prijazen, ampak prav neroden je prizor, ko kakšen velik, robusten možak svoji dragi kot v nekakšnem krču za dva kratka ročaja nerodno drži kakšno fino, lakasto torbico. Ampak zdaj so šli moški in njihovi trendseterji še dlje – moški so čisto zares začeli nositi torbice. Ne torbic svojih dam, oni imajo svoje torbice.

Ne aktovk, ne nahrbtnikov, moderni moški danes nosijo torbice. In da je še huje – moderen moški danes nima doma le ene torbice, ampak sledi ženskam in ima doma kar celo paleto torbic – različnih barv in oblik, z dolgim ročem, dvema kratkima, lakaste, svetle, temne, velike, majhne ... Kaj za vraga mora moški imeti s seboj poleg mobitela, denarnice in ključev od avta? Zakaj moški potrebujejo torbice? Saj ne potrebujejo šminke, maskare, pudra (ali ga?!), damskih vložkov, rezervnih hlačnih nogavic, gatk, pilice za nohte ... Moški so že tako zlezli v preozke 'slim fit' hlače, nosijo fine pletene šale iz enega kosa in si rišejo rdeča lička, ampak torbice ... No, seveda se ni treba strinjati z menoj, nisem nestrpna, ampak sprejmem vse, samo ne moške torbice. Čeprav tako ali tako nimam izbire, že dlje časa jih pač lahko le nemo občudujem na mestnih ulicah. Jap, moške torbice?!

Lisa - 7/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 7/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.