Res je, po 'vetru v omari' so partnerji svojih gospa še bolj zadovoljni kot njihove gospe. Zakaj? Ker so dobili nazaj svojo žensko, tisto, ki so jo spoznali pred leti in se je uredila samo za – njega.

Spomnim se klica gospoda, ki ga je 'veter v omari' zanimal v detajle. Poslušal je in spraševal, sama pa nisem mogla ugotoviti, za kaj pravzaprav gre. Po nekaj minutah je le povedal, da bi z 'vetrom' za rojstni dan rad presenetil svojo ženo. Ampak res presenetil! Sicer bi ji povedal, da bo nekdo prišel, več kot to pa ne. Prijazno je vprašal, ali sem za. No, priznam, da sem malo razmišljala, kako bo to bilo, ker bi gospa lahko vse skupaj razumela narobe in/ali pa si spremembe sploh ne bi želela. Razložila sem mu svoje pomisleke, on pa, da bo na začetku res previdna, da pa bo potem z veseljem sodelovala. In sem se strinjala.

Točno ob uri sem pozvonila na vhodu v stolpnico, se predstavila in pri vratih v stanovanje pozvonila še enkrat. Tišina ... tišina ... še vedno ... Po mogoče celo dveh minutah pa le škrtanje ključa v vratih. "Dober dan. Jaz sem vaše presenečenje, pravzaprav darilo, ki ga je za vas pripravil vaš gospod. Pogledala bom v vašo omaro, izbrala kose, ki jih ne potrebujete več, iz preostalih pa naredila nove kombinacije. Vi jih boste pomerili, se pogledali v ogledalu in začudili, kako dobro, predvsem pa drugače ste lahko videti v novi podobi. Sproti bova delali posnetke novih stajlingov, ki jih boste pozneje lahko izbrali in se oblekli glede na svoje počutje in priložnost." Sem povedala še na pragu.

Gospa je bila res presenečena ... In ko je minil prvi šok, me je le povabila naprej. Začela sem previdno in z občutkom, počasi mi je začela zaupati. Ko pa sem povabila še njenega malega fantka, da nama pomaga, se je čisto sprostila in začela uživati. Gospod je vedel, kaj si želi, tudi po nakupih sva šli skupaj!

Ja, zanimiva izkušnja. Tudi zame! 'Veter v omari' je sprememba in na spremembo je dobro, da si pripravljen, da odločitev sprejmeš sam in da si zanjo sam tudi odgovoren.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 46/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 46/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.