Za mano je eno najbolj aktivnih let v mojem življenju, in sicer na splošno lahko rečem, da nimam večjih pritožb čez leto 2017.

Sicer sem pred dnevi prebrala, da novoletne zaobljube niso več moderne, a jaz jih imam še vedno rada. Rada si postavljam cilje in nove izzive, drugače se človek prehitro poleni in pade v dolgočasno rutino, ko praktično nič več ne zahteva od sebe. Novo leto in nova številka sta pač odlična priložnost, da človek vsaj poskuša spremeniti kakšno stvar v svojem življenju, če ne drugega, da neha iskati izgovore, zakaj nekaj ne zmore. 2017 mi je z mojo zaobljubo 365 aktivnih dni praktično v celoti uspelo.

Mislim, da nisem bila aktivna štiri dni, in še to en dan v februarju in tri dni v decembru, ko me je ujel nadležen prehlad in sem postavljala nov rekord v kihanju. 361 aktivnih dni – ni slabo in med aktivnosti ne štejem pešačenja ali kolesarjenja v službo. Za miganje sem si prav vsak dan vzela čas, največkrat zjutraj. Priznam, da sem kar malo navdušena sama nad sabo in si prej nikoli ne bi mislila, da sem sposobna take discipline. Za piko na i sem svojim že utečenim športom dodala še jogo, s katero sva imeli dolgo čudaški odnos, kar se mi zdi sploh poseben dosežek in se lahko mirno z zadovoljstvom potrepljam po rami, ki je ob začetku letošnjega leta veliko manj zategnjena, kot je bila na začetku preteklega. No, zdaj bi me moj 17-letnik že prekinil, naj se počasi neham hvaliti, a kaj, ko si ne morem pomagati. Joga dvakrat na teden je zagotovo eden mojih večjih dosežkov, zato je na spisku mojih zaobljub tudi za leto 2018, še vedno pa ne obljubljam, da bom redno ostajala na sproščanju ob koncu vadbe.


A zdaj je čas za nove izzive. Brez dvoma bom vztrajala pri vsakodnevni jutranji vadbi, ker se je tako brez bolečin in stresa usidrala v moj urnik. Nekoliko manj se mi je uspelo izogibati sladkim in slanim dobrotam, a kaj, ko se vse čokolade tega sveta ne morejo pojesti same. Za letos imam v mislih eno super zaobljubo, a jo bom zapisala, ko jo bom začela uresničevati, ker drugače me bo vsaj tja do srede februarja grizla slaba vest. Saj veste, stres ni najboljši za zdravje in slaba vest je velik stres. Skratka – sprejmite vsaj eno malo zaobljubo, naredite vsaj eno malo spremembo. Ni lepšega kot biti zadovoljen sam s seboj in vsi si vendar želimo lepo 2018. No, pa začnimo, gremo skupaj proti novim zmagam!

Liza - 2/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 2/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.