Koliko želja imate? Veliko? Eno samo? Ali celo nobene, ker se vam tako ali tako ne uresničijo? Mogoče vseeno vsaj eno in še kakšno majhno, ki se le zdi mogoča?

Vzemite list papirja ali še bolje zvezek z lepimi platnicami in sveže belimi listi brez črt, ki kar vabi, da vanj začnete zlivati svoje sanje in želje. In pišite, pišite, pišite … Dokler se ne utrudite in vas zunanji svet ne moti več, dokler niste v občutkih, ki ste jih pravkar 'napisali'. In zvezek shranite tako, da ga zagotovo ne bo nikoli nihče našel, kjer ga boste lahko v miru sem in tja prebirali in svoje želje utrjevali samo vi. In sanjajte! Zamišljajte si, kako bo, in ne, kako bi bilo, ampak kako bo!

In bodite pozorni na to, da svojih želja nikoli nikomur ne razkrijete in o njih govorite. Tudi če so povezane z nekom. Naj ostanejo vaše in le z vami.

Zakaj? Se vam je kdaj zgodilo kaj posebno lepega, tako lepega, da niste čutili tal pod nogami, ampak lebdeli na najlepšem in najvišjem, najbolj čudovito belem oblaku, bili nasmejani do ušes in še dlje, komaj dihali od vzhičenja in silne radosti, ki vas je objemala od znotraj in od zunaj? Ko ste si želeli, da bi kričali celemu svetu, da bi vsi ljudje vedeli?

In ste potem z nekom svojo srečo delili? Kaj se je zgodilo? Do takrat, ko ste bili s svojo srečo sami in po tem, ko ste jo razkrili? Pa tudi če svoji najboljši prijateljici ali prijatelju? Je sreča ostala 'cela'? Tudi če se je ta nekdo veselil z vami in vam srečo želel iz srca?
Je bila res še vedno 'cela'? Ali ste jo mogoče razdelili in ji odškrtnili vsaj majhen košček?

Zakaj sploh deliti? Kaj pravzaprav 'ima od tega' oseba, ki ni povezana z vašo željo, pa ste ji (vseeno) povedali svojo skrivnost? Razen tega, da se, če je res iskrena, veseli z vami? In kako sploh ste (smo) lahko prepričani, da vam (nam) jo res privošči? Tako močne so misli, tako zelo, da lahko željo zamaje že mali drobec dvoma ali celo nevoščljivosti, sploh če se ta želja deli še naprej. Zakaj je ne bi ohranili samo zase? In jo krepili iz dneva v dan do izpolnitve? Poskusite. Zdaj je pravi čas za to.

Iz srca vam želim prav take želje!
In, seveda, da se jih uresniči čim več!

Liza - 2/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 2/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.