Ste kdaj opazovali nekoga, ki ima bistveno več denarja kot vi, in si rekli: “Joj, jaz bi imel/a tudi toliko denarja. Že imam ideje, kaj vse bi z njim počel/a.

Pustil/a bi službo (kar pomeni, da ne delamo tistega, kar nas resnično veseli). Več časa bi namenil/a športu (kar pomeni, da si ne vzamemo dovolj časa zase in da nismo zadovoljni sami s sabo). Ustanovil bi svoje podjetje (kar pomeni, da imamo ideje, vizijo, a se bojimo stopiti iz cone udobja ...).”

No, večina ljudi to konstantno počne. Sanjajo o tem, kako bi odprli svoje podjetje, šli ponovno v šolske klopi, investirali, izboljšali odnos s partnerjem ... A le peščica je takšna, ki dejansko to tudi počne. Investira, se izobražuje, ima svoje podjetje in pri tem uživa, skrbi za svoje zdravje, vsak teden prebere eno novo knjigo ... In zakaj je tako? Ker le redki delajo v smeri, da živijo svoje sanje in si vsak dan izboljšujejo kakovost življenja.
In zakaj ne bi bili med njimi tudi vi? No, če si to sploh želite. Si to res želite? Če si, so tukaj preprosti koraki, kako lahko to naredite:

Delajte na sebi! Konstantno!

Boste rastli ali boste ostali tam, kjer ste? Nenehno se moramo učiti in izpopolnjevati. Spreminja se svet, spreminjajo se ljudje, spreminjajo se odnosi, politika, zakoni ... Spremembe so stalnica naših življenj in prav je tako. In če smo v preteklosti že kaj dosegli, je to super, a se moramo zavedati, da nam preteklost ne prinaša spremembe v prihodnosti. Lahko so nam dosežki kot neki zagon in dokaz, da zmoremo, a še vedno se moramo konstantno truditi za več. Za tisto, kar nam največ pomeni in kar nas osrečuje. To pa je odvisno od vsakega posameznika.

Naredite si načrt!

Ta naj bo enostaven in ne predolg. Npr.: Vsak mesec bom privarčeval 50 evrov več, vsak teden bom prebral eno knjigo, vsak dan bom prej hodil domov, na teden bom pretekel 10 km ... Načrt si potem dajte na vidno mesto. Vem, neštetokrat ste to že slišali, a zakaj potem tega niste tudi naredili? Če vemo, kaj moramo narediti, pa tega ne naredimo, se ne bo prav nič spremenilo. Ja, tudi to nam je vsem poznano, kajne? A ključno je, da gremo v akcijo. Torej stopimo korak dlje. Saj veste, neopredeljeni cilji niso nič drugega kot 'sanjarjenje v prazno'.

Pojdite v akcijo!

Lepo izdelan načrt nam tudi nič ne pomaga, če ne bomo šli v akcijo. Akcija je ključ do spremembe sanj v resničnost. Ljudje, ki samo sanjajo, ostajajo pri sanjah. Ljudje, ki se trudijo, da se jim sanje uresničijo, pa jih začnejo slej ko prej tudi živeti in ti ljudje pridobijo zdravje, bogastvo in modrost.
Zakaj ne bi bili med njimi tudi vi? Naj vaše bogate sanje postanejo tudi vaša bogata resničnost. In če lahko že sami izbiramo svoje sanje, dajmo potem izbrati takšne, ki jih bomo lahko tudi živeli.

Specialistka za financiranje in osebni proračun v podjetju Vezovišek&partnerji strankam pomagam pripraviti individualni načrt financiranja in namesto njih krmarim mimo finančnih pasti ter poskrbim, da se varno zadolžijo. V reviji Liza svetujem in odgovorjam na vaše vprašanje, ki mi ga pošljite na elektronski naslov ana@financnirecepti.si. Več o podjetju Vezovišek&partnerji na: www.vezovišek.si

Liza - 39/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 39/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.