Dan je vse krajši, svetlobe in sonca, ki nam vlivata veselje in energijo, vse manj. Sprehodi v naravo so redkejši, greti in skrivati smo se začeli v svojih domovih, na suhem in toplem.

Včasih so se v tem času ljudje ob domačih opravilih veliko družili, skupaj delali in se zraven zabavali. Mi to še znamo? No, skupnih opravil je čedalje manj ali pa skoraj nič. Lahko pa si jih izmislimo! Ali pa se odločimo, da bomo nekaj naredili samo zase. Recimo – odločili se za nov stil oblačenja.

Znova in znova gospe tarnajo in me prepričujejo: "Nimam česa obleči, res ne! Eno uro nimava kaj delati v omari ..." Pa vendar se mi je do zdaj le enkrat zgodilo, da gospa res ni imela česa obleči. No, skoraj ničesar. V omari so visele le hlače, ki so se končale daleč pod popkom, mikica in jopa, obe prekratki, druga mikica z dovtipno sliko na prsih in kavbojke. Komaj sem verjela?!

Dan, ko naj bi gospa nastopila novo službo, pa se je hitro bližal. Bila je pred hudo dilemo. To, da bo morala biti urejena, je vedela, ni pa vedela, kakšen kodeks oblačenja velja v novem delovnem okolju, niti kaj bi rada. In sva šli – v trgovino z dobro in veliko izbiro. Nabrala sem polno naročje oblačil, gospa jih je 'pridno' pomerjala, bolj ali manj nezainteresirano, zdelo se je, da ji je pomembno le, da so ji prav. Naredila je ožji izbor, odšla na blagajno in plačala. Pa sem, previdno, predlagala obisk še ene trgovine. Jaaa, gospa je začela sodelovati! Razstavljeni kosi so bili očitno bolj po njenem okusu, ne tako poslovni, pa vendar si jih je lahko zdaj, ko je v vrečkah že imela osnovo, lahko privoščila, poudarili so njen značaj. Končno je bila videti zadovoljna.

Meni pa je nekaj manjkalo ... Ni bilo 'tistega' žara v očeh. O dobri izbiri nove garderobe sem bila povsem prepričana, ampak gospa tega žal ni kazala. Čisto drugače pa je bilo, ko sva se srečali čez nekaj dni. Vsa vesela mi je začela razlagati, kako je doma nova oblačila začela gledati čisto drugače ... Še posebej po tem, ko je bil nad modno revijo, ki jo je pripravila, navdušen njen – partner!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 44/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 44/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.