Vem, da sem že pisala o tej sila 'pereči' temi, a me je prav zadnji vikend spet nasmejala.

Moški v trgovinah! Ne, pravzaprav bolj natančno – moški v trgovinah z ženskimi oblekami in čevlji. Oziroma še ena stopnja više – moški na razprodajah ženskih oblek in čevljev. Ne govorim o tistih predstavnikih moške populacije, ki uživajo v nakupovanju ali si samo skočijo po iste kratke hlače, kot so jih imeli že predlani.

Ne govorim o tistih prijaznih in vdanih moških (mogoče sveže zaljubljenih), ki gredo s svojimi lepšimi, pametnejšimi in za nakupovanje bolj nadarjenimi polovicami na razprodaje, ker so jih one pač lepo prosile. Že tukaj jih občudujem, zakaj si sploh želijo moškega na razprodajah in predvsem, kako za vraga prepričajo svoje partnerje, da dejansko gredo z njimi na razprodaje. No, ampak zadnjič, ko sem s svojo najstnico kupovala kopalke, sem se ponovno odlično zabavala, ko sem opazovala te obupane moške obraze, ki so jasno kazali, da sploh ne vedo, zakaj so se znašli v trgovinah.

Večina jih prej ali slej konča na klopcah pred trgovinami, kjer drug zraven drugega sključeni nad svoje mobitele in s kakšnim sladoledom v roki vdano čakajo na svoje mojstrice nakupovanja. Kjer ni priročnih klopic, bo vsak steber ali ograjo podpiralo vsaj nekaj primerkov moške populacije.

Mislim, da ima večina v glavi samo eno misel: "A lahko, prosim, že kupi, da greva." Nekoliko bolj napeto postane, če ima par s seboj še podmladek, ki se sprva še nekako zamoti z razmetavanjem že tako razmetanih oblek na razprodaji, potem pa ga mora zamotiti oče, ki še sam ne ve, kako naj preživi čas v trgovini.

K sreči obstajajo kavarne in slaščičarne, kamor se lahko med nakupovanjem zatečejo obupani najbližji sorodniki najbolj vnetih nakupovalk, a kaj ko si otrok slej ali prej želi nazaj k mami, ki še vedno išče svojo popolno poletno obleko in kopalke, ki ji zakrijejo vse grehe.

In včasih prav čutim, kako bi ob kakšnem kričečem otroku, ki želi, da gre mamica že ven iz garderobe, najraje zajokal še očka, a se dela pogumnega in močnega, saj ve, da bo zdržal do konca še te sila pomembne razprodaje. No, da ne bo pomote, tudi sama grem na razprodaje, a vedno le sama ali v družbi kakšne prijateljice s podobnim okusom in stilom. Res ne želim še med nakupovanjem mučiti moških, ki se že tako radi proglašajo za mučenike tega sveta. Kar je enim radost, je za druge pač žalost. Ženske – zabavajte se po svoje in moške pustite doma.

Liza - 29/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 29/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.