Ko veš, kaj želiš, ne najdeš. Ker iščeš točno to, kar želiš, in ne vidiš ničesar drugega.

Ko ne veš, kaj iščeš, ampak potrebuješ, ne najdeš. Ker samo potrebuješ. Ko pa greš in iščeš brez pričakovanj, se včasih domov sicer res vrneš praznih rok, vendar ničesar ne izgubiš. Zlasti če si privoščiš kakšno kavo, prelistaš revijo ali sproščeno opazuješ mimoidoče. Ker si vzameš čas zase.

Obisk trgovine je del življenja prav vsakega posameznika. Za nekoga nočna in dnevna mora hkrati, za drugega zasvojenost, za tretjega odmik od dnevnih obveznosti in problemov, mogoče celo prijetna sprostitev. Vsem pa je skupno to, da brez nje ne moremo. Trgovine in garderobe. Vedno kaj potrebujemo, če ne nujno, vsaj za osvežitev. In ko najdemo, zmagamo. Vsak zase.

In kaj se (lahko) zgodi tistim, ki v trgovino zaidejo bolj poredko? Kar naenkrat ostanejo brez oblačila, ki bi se ga razveselili, omara pa je le še spomin na prejšnje desetletje ali celo dve, prenatrpana s premajhnimi ali preveliki oblačili, še posebej če so v njej kosi z opaznimi detajli in vzorci, ki jih je med seboj težko kombinirati ali so slabe kvalitete.

Zato ... dobro je imeti vsaj nekaj trgovin, v katere radi zahajamo, ker so v njej oblačila po našem okusu, prostor pa prijeten. In se pozanimati, kdaj prihajajo novosti. Predvsem pa pozabiti na zadnje čase tako pogosto slišane in izrečene besedice 'nimam časa za to'.

Čas enostavno ne more in ne sme biti izgovor. Ker kdaj ga več izgubimo, pa ne samo časa, tudi miru, ko hodimo iz ene trgovine v drugo, da bi končno našli tisto 'nekaj', kar nujno potrebujemo, ali če gremo po trgovinah brskat sem in tja za kakšno urico ali dve redno, recimo dvakrat na mesec, tako brez slabe vesti in z veseljem?

Saj vendar vedno obstaja možnost, da nas kakšna obleka ali modni dodatek preseneti mimogrede in nam polepša dan. In potem še vse tiste, ko se dobro počutimo v njej. Sicer je izbira res zelo velika, tako da smo lahko upravičeno zmedeni, pa ne samo tisti, ki ne ljubijo nakupovanja, saj vsega enostavno ne moremo ne videti, ne pomeriti, ne imeti.

Kaj je torej bolj pomembno: imeti čas, denar ali se znati odločiti, kaj potrebujemo?

Liza - 21/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 21/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.