Poletje je pred vrati in z njim seveda množični šport – HUJŠANJE. :) Fitnesi so polni preznojenih teles, ki bodo zdaj v treh tednih popravila vse, kar so naredila narobe od septembra lani. Vsaj tako mislijo, a resnica je seveda popolnoma drugačna. Zaradi medijev imate namreč čisto izkrivljeno sliko o hujšanju oz. preoblikovanju telesa.

Večina vas o hujšanju sicer ve že veliko. Oziroma vsaj prepričani ste, da veste. Potem pa se vedno znajdete v začaranem krogu, ko nenehno iščete le hitre rešitve – hiter 'fix'.

Hujšanje ni nekaj, kar bi lahko na hitro opravili. Psihično se morate pripraviti na korenite spremembe in trdo delo. Najprej si morate urediti prehrano, vendar s pretiravanjem ne boste prišli daleč. Najhitrejša rešitev je morda pogovor z osebnim trenerjem. Ni vam treba izgubljati dragocenega časa in denarja z učenjem na lastnih napakah.

Druga pomembna stvar je vadba, kjer morate vsakič dati vse od sebe in to seveda konstantno ponavljati. Če boste vadili pod nadzorom strokovnjaka, boste gibe zagotovo izvajali pravilno, učinkovito in pod nadzorom, torej varno. Ne želite namreč po nekaj treningih obležati doma s kakšno zoprno poškodbo. Trener vam bo trening vedno prilagodil vašim trenutnim sposobnostim.

Tretja pomembna stvar sta vztrajnost in potrpežljivost. Nič se ne zgodi čez noč. Vztrajajte vsaj tri mesece, potem pa se glede na rezultate odločite, ali ste ubrali pravo in uspešno pot ali ne. Četrta pomembna stvar je, da ne mešate več teorij/diet hkrati. Nič dobrega ne bo prišlo iz tega, če se boste nekaj dni držali ene diete in nato presedlali na naslednjo. Namesto zblojena kokoš bodite raje konj s plašnicami. Ne malo levo in desno, ampak naravnost naprej.

Če povzamem, razčiščene morate imeti osnovne pojme o hujšanju, če sploh želite uspešno shujšati, potem pa do konca življenja ostati taki. Vabim vas, da se na moji spletni strani www.osebna-trenerka.com prijavite na brezplačno malo šolo hujšanja, kjer vas bom vodila čez vsa osnovna znanja, ki jih nujno potrebujete, preden se hujšanja sploh lotite, kot tudi, da boste dosegli rezultat, kakršnega si želite in zaslužite.

Barbara Kodrin je profesionalna osebna trenerka z ameriško licenco AFPAA