Kako se počutite, ko sestavite in oblečete kombinacijo, ki ni ravno nekaj, kar običajno oblečete, in v čemer vas okolica ni vajena? Greste od doma samozavestno in s sproščenim korakom ali vas je strah, kako vas bodo (po)gledali sodelavci in prijatelji? Vam je pomembno, kako se bodo odzvali?

Ste odvisni od njihovega mnenja? Bo to vplivalo na to, da drugič ne boste poskusili nečesa novega? Slabe kritike ljudje pravzaprav ne povedo direktno, bolj se čuti v ozadju, in tisti, ki jo širi, jo širi na podlagi svojih izkušenj in želja, ne nazadnje tudi svoje dobre volje. Ste že kdaj pomislili na to?

Pa vendar, kdo je pomembnejši – mi sami ali tisti nekdo, ki ga 'samo' srečamo in smo z njim le delček dneva, v službi ali na kavi? Po tiho si vsi želimo biti nekaj posebnega, in vsak posameznik res tudi je nekaj posebnega. Zakaj nam je torej tako pomembno mnenje drugih, zakaj si večina ne upa izstopiti iz dolgočasja z drugačno, zanimivejšo podobo, z mešanjem stilov, materialov in barv, z norimi detajli in dodatki? Toliko različnih kosov garderobe je, predvsem ženskih, ki jim težko damo imena ali pa ta nimajo meja, s katerimi lahko spustimo domišljijo na pašo! Upajmo si, ne mislimo na pravila. Teh imamo v življenju toliko, da bi jih, če bi pod drobnogled dali en sam dan, kršili gotovo več kot sto!

Ne oblecite nečesa samo zato, da bi ugajali. Če boste, se bo slej ko prej izkazalo, da niste oseba, ki zna nositi to podobo, in nastal bo problem, ker se ne boste znali obnašati. In še nekaj – nikar ne posnemajte.

Sicer pa, pomislite, kako bi se počutili, če bi bili vsem všeč. Bi to res bilo to, kar si želite? Se ne bi mogoče vprašali, ali so pohvale iskrene? Naj vam ne bo pomembno, kaj si drugi mislijo o vaši podobi. Nikoli ne morete ugajati vsem. Zakaj bi se torej sploh trudili, sploh če bi potem mogoče ugajalo napačni osebi. (smeh)

Meni so občutki zelo pomembni in jih poslušam vsak dan bolj! Kaj pa vi?

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.