Hihitanje in smeh. V sosednji kabini.

"Da bi le vedela, kako se to obleče?!" "Ha ha ha, bova že kako!" "Tole gre čez glavo ... ali pa ne ... Ali misliš, da je prav tako? Ali bi morala ... Ojoj, kako je to zakomplicirano! Le zakaj ima tako zanimiv vzorec! In barva, zakaj je to prav moja barva?!" Se pogovarjata in s pomerjanjem trudita dve starejši prijateljici. Sicer ju ne vidim, je pa jasno, da se zabavata.

Na drugi strani dve mladenki, ki sta pravkar prišli izza zavese, da bi se pokazali druga drugi, zadovoljni in navdušeni. Seveda bosta šli zvečer ven prav v teh novih kosih!

Tudi mlada mamica z nekaj mesecev starim dojenčkom v vozičku je prišla. Mali nekaj časa mirno pogleduje naokrog, potem pa ga začne zebsti ali ima obrazov, ki hodijo mimo njega, enostavno dovolj in se začne na ves glas pritoževati. Mamica, ki sploh ne kaže kakšnega posebnega zanimanja za svojo novo garderobo, mirno rahlo potrese voziček, ko se z drugega konca trgovine zasliši živahna babica: "Še dobro, da je začel jokati, sem vaju vsaj našla!"

Urejena gospa srednjih let, poslovno oblečena, za katero se zdi, da se je izgubila, kar ne ve, kam bi pogledala. ajstnici z nekaj mikicami in novimi strganimi kavbojkami v rokah, ki si ogledujeta kos, za katerega vesta, da sta še premladi, da bi ga nosili, ga občudujeta in sanjata, kako bi bilo, če ...

Mlad parček, ona z modrimi lasmi on pa sivi mišek, ki caplja za njo.

Mladostna gospa, ki razlaga prodajalki, kakšno obleko je včeraj kupila za hčerko, in sprašuje, ali imajo zanjo številko večjo, ampak v črni barvi ...

Pred garderobo pa velik in visok kup oblačil, ki bodo romala nazaj na obešalnike. Ker ... veliko razlogov je. So prevelika ali premajhna, preozka ali preširoka, prekratka, mogoče celo z napako ... pač neprava.

Se mogoče v kom prepoznate? Ja? Neee! Ne primerjajte se z drugimi in ne sledite slepo modi in modnim trendom! Ustvarite svoj stil in se oblecite zase. Upajte si in bodite kot Francozi(nja) ... elegantni, šik in sproščeni.

Liza - 29/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 29/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.