November se mi je vedno zdel 'čuden' mesec, tako dolg, pust in brezbarven. Čisto brez energije, kot da se je vse ustavilo.

Narava počiva, temperature so se spustile, sonce se čedalje bolj skriva za oblaki, dežja je več. Le kako se je znašel med čudovitim oktobrom, tako bogatim z barvami in različnimi plodovi, ko sonce še prijetno greje, in decembrom, ko se vse sveti in blešči, ko smo zaposleni že s tem, da odštevamo dni in ure do konca leta ter polni pričakovanj čakamo, kaj nam bo prineslo.

Pa se umirimo še mi! Privoščimo si miren konec tedna in se razvajajmo v prijetno toplem zavetju doma. Sestavimo jedilnik in pojdimo v trgovino že v petek, tako da bomo v soboto in nedeljo res prosti in z družino doma ves dan – v najljubši trenirki ali pa celo pižami, domači halji in toplih nogavicah. Modne navdušenke, ki najbrž težko zdržite, ne da bi bile urejene, pa se malo poigrajte, tudi s kosi za doma lahko sestavite prijetno domačen stajling – dovolj je že, da oblečete pižamo, ki se ujema s posteljnino, tako kot vedno naredi moja prijateljica, in že je zajtrk v postelji lahko tudi prava modna poslastica.

Ali pa se oblecite 'razcapano', če se v razvlečenih oblačilih počutite bolj udobno in sproščeno. Dan začnimo z dolgim prebujanjem in bogatim zdravim zajtrkom, dišečo kavo ali kakavom, jejmo počasi in z užitkom. Če radi kuhamo, skuhajmo bogato kosilo ali večerjo, sami, ali pa vsi skupaj, tako da vsak izbere jed, ki jo bo pripravil, in jo potem tudi predstavi. Naj bo vsak obrok doživetje in čas po njem počitek. Poležavajmo, vzemimo si čas za dobro knjigo in sproščen klepet, zavrtimo si dobro glasbo, opazujmo oblake in ptice, ki se zbirajo v jate in čakajo, da bodo odletele na toplo. Odklopimo se. Naj se lenobno in počasi premikajo tudi kazalci na uri.

Ko pa se zgodi kaj še posebej prijetnega, posnemimo fotografije in jih pripnimo na domačo oglasno desko ali pa jih zberimo v lep velik okvir za sliko. Še dolgo nas bodo spominjale na neki miren in sproščen novembrski vikend – doma.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 48/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 48/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.