So razvajanja in so razvajanja. Vsakdanja in tista, ki si jih privoščimo sem in tja.

Jutranja kava v postelji, v nedeljo še dolgo poležavanje in pozen zajtrk, med tednom popoldanska kava v prijetnem bližnjem lokalu. Obisk pri prijateljih, ki se nam posvetijo in se mi (lahko) sprostimo. Nakupovanje. Ogled filma ali predstave. Sprehod. Izlet. Potovanje. Rekreacija ali celo naporen šport.

Tako kot smo si različni, tako se tudi razvajamo. Eni bolj, drugi manj. Eni ob tem uživamo, drugi imajo ob tem slabo vest. Ampak boljšega razvajanja od nege telesa – tega ni. Enostavno ne obstaja, ker ...

To ni samo nega telesa, to je nega cele naše glave, praznjenje natrpanih in odvečnih misli, odklop. Vsaj za kratek čas. In nabiranje novih moči. Aaah, ta občutek ... ko se uležeš na tisto trdo posteljo, tja gor, ki je trda samo za hip, ker nas v naslednjem že zmanjka ... in samo lebdiš ... Čisti užitek. Pa nega obraza ... in ličenje. Frizeeer.

Tudi obisk frizerja, seveda! Čeprav, vem, veliko ženskam predstavlja pravo muko in nebodigatreba opravek in se jim zdi čas, ki ga tam 'morajo nekako preživeti', čisto proč vržen in še mučen povrhu. Ker ne prenesejo ne čakanja, da pridejo na vrsto, ne masažnega stola med pranjem las, ne masaže lasišča. Kako le bi jih razumela, ko pa je to eden najboljših trenutkov ... ko se sprostiš in na kratko zadremaš ... ko te par minut – ni.

Za moške se res zdi, da samo pridejo in čez nekaj minut že odhajajo. Za obisk frizerja se odločijo v trenutku, rečejo si samo: "Moram, zdaj je pa res že čas!" in čez slabo uro so že vsi krasni in urejeni. Čeprav pridejo z lasmi dolgimi komaj par milimetrov. Ampak frizerke so res prave umetnice, dobro pričesko jim lahko naredijo s še manj milimetri!

Ženske pa, naj bo to mala deklica ali stara gospa, smo nekaj čisto drugega. Naša pričeska je naš okras, in to v pravem pomenu besede. Obisk frizerja in celo čas pred tem, ko si na cesti ogledujemo zanimive pričeske, brskamo po revijah in spletu, in se odločamo, kako jo bomo spremenile, pa pravi proces. Ne velja zaman, da za nas obisk frizerja na neki način pomeni prekinitev dosedanjega in začetek novega. Zato le pogumno.

Z novo pričesko boste zasijale še svetleje!

Blanka Todori

Liza - 16/2017

Članek je objavljen v reviji
Liza - 16/2017

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.