Še malo in leta 2013 bo konec. Nepreklicno konec. Kar je bilo, je bilo, kar se je zgodilo, se je zgodilo.

Postalo bo del preteklosti in del zgodovine vsakega posameznika in vseh nas. Ostali bodo samo spomini. Za nekatere lepi, za druge manj lepi. Energija, ki nas obdaja in za katero se zdi, da se je nakopičila prav v zadnjih dnevih leta pa ... Komaj čakamo, da se bo razletela in razblinila v nešteto iskric ognjemeta točno ob 00.00, ko si bomo na neki način oddahnili, na staro leto naredili piko in v novem začeli dneve in obljube, ki smo si jih zadali, šteti od začetka ... Ko bomo upali in kot otroci verjeli, da bo leto lepše in bolj srečno.

Gledamo naprej, v prihodnost, vsako leto posebej, znova in znova. Tudi to. In prav je tako. Pa vendar, si upamo, tako na hitro, zadnji hip še enkrat pogledati nazaj? Kot zvečer, ko ležemo v posteljo in v mislih preletimo dan? Predvsem tisto 'neotipljivo'? Lahko v nekaj besedah na zadnji list koledarčka zapišemo, kaj pomembnega se nam je zgodilo, kaj je bilo tisto, kar je leto naredilo posebno?

Vzemimo si čas in pobrskajmo med fotografijami. Izberimo slike, ki kažejo celo paleto naših razpoloženj in občutkov, tiste, na katerih se počutimo odlično, polni radosti in veselja, pa tudi tiste, na katerih smo zaskrbljeni in žalostni. Zberimo jih v poseben album, tako kot zbiramo fotografije svojega otroka od njegovih prvih dni naprej.

In se opazujmo. Kot da gledamo nekoga, ki ga komaj poznamo, tako 'od strani'. Ker eno je dogodek doživeti in občutek čutiti, drugo pa dogodek in občutek podoživljati. V danem trenutku za nazaj.

Smo se kaj spremenili? Je naš izraz na obrazu drugačen? In poze, kakšne so? Smo 'večji', naš pogled na sebe in svet okoli nas pa bolj jasen? Nam je uspelo? Smo bolj zadovoljni sami s sabo? Lahko stopimo pred prijatelje in znance pa tudi sorodnike in odločno povemo, kaj res mislimo? Smo dovolj samozavestni?

* * *

Ali pa tak album sestavimo za nekoga drugega, kot darilo. V opomin, da bi bil (lahko) boljši ali enostavno zato, ker samo – JE!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 52/2013

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 52/2013

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.