Sejem. Na eni strani ustvarjalci in na drugi obiskovalci. Ali pa obratno. Kot revija, kjer se ustvarjalci predstavijo v besedi in sliki, bralci pa prebirajo in se odločajo, kaj bi imeli in česa ne.

Razlika je le v tem, da je na sejmu videno lahko naše takoj, izdelki v reviji pa so težje dosegljivi, tudi če je na zadnji strani seznam trgovin, ki jih predstavljajo.

Pa vendar je sejem bolj prijeten in družaben kot revija, ki jo prebiramo, ko smo bolj sami s seboj in si želimo miru.

Pred kratkim sem obiskala mali sejem, ki je bil del prireditve v prijetni kraški vasi. Sicer sem vedela, kam moram priti, nisem pa si predstavljala, da bom dan preživela v objemu tako enkratnega kraškega borjača. Zdelo se je, kot da smo v malem raju sredi vinogradov. Prostor z nekaj odlično obnovljenimi hišami in nekaj tipičnimi predmeti iz tamkajšnjega življenja, mizice na prostem, tlakovane potke med peščenimi površinami, škarpe in lesene klopi, ki sta jih skozi čas oblikovala dež in sonce, grmički sivke, ki šele bodo cveteli, zelenica in nasproti vsega tega bujen gozd.

Uživala sem kot že dolgo ne, ker obožujem vse, kar je povezano s kamenjem. Poleg tega pa sem lahko še veliko opazovala, pa ne obleko obiskovalcev, bolj me je zanimala njihova komunikacija. Zelo malo je bilo tistih, ki so odločno stopili k stojnici, si ogledali razstavljeno ali celo poklepetali o kakšnem izdelku ali čemerkoli že, kaj kupili takoj ali po temeljitem premisleku, in veliko več tistih, ki so pristopili previdno in zadržano ali pa pogledali samo tako, od daleč, z varne razdalje, kot da bi se bali, da bodo 'morali' nekaj kupiti že samo zato, ker so si nekaj pogledali.

Sejem, pa kakršenkoli že, je tako lepa priložnost za zanimiv in prijeten klepet! Za obe strani! Izvemo lahko, kako je prišlo do ideje, kako je izdelek nastal ali kaj je ustvarjalca vodilo, da je idejo razvil. Lahko celo sami dobimo izvirno idejo, ki se nam porodi med pogovorom. Veliko pa lahko izve tudi ustvarjalec.

Sama rada poklepetam. Pa vseeno, na kateri strani sem. Počutim se čisto drugače, kot če grem samo – mimo.

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Izhaja iz posameznika – s poudarkom na 'vetru v omari'. Njen moto je: ''Očaraj sebe. Očaraj svet.'' Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 20/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 20/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.