Se mi samo zdi ali je zadnje čase res čedalje več mladih in malo manj mladih gospa, ki si želijo biti bolj ženstvene? Smo se končno le naveličale vedno in ob vsaki priložnosti nositi hlače? Smo v njih res (lahko) bolj sproščene ali želimo v hlačah svetu, predvsem pa moškim, povedati kaj drugega?!

Prava redkost je že videti obleko ali krilo na ulici ... Za mene kar presenečenje.

Izjema so le starejše gospe, ki si upajo biti drzne in zanimive v krilih in oblekah živahnih barv in vzorcev vse leto, ker je tako bilo v njihovih mladih letih. Pa seveda mlada dekleta, ki zaradi sproščenega poletja uživajo v tistih tako zelo kratkih in frfotavih krilcih in oblekah.

Želimo biti ženske, želimo biti ta glavne ... se res zdi najbolj logično, da to zadnje lahko dosežemo le v hlačah? Celo v tistih romantičnih knjigah, ki na več kot 500 straneh opisujejo življenje na gradovih nekaj sto let nazaj, beremo, kako so znala mlada, predvsem pa krhka dekleta, ki so bodočega moža poznala le nekaj ur pred poroko, v bogatih krinolinah pri svojem mogočnem možu, ki je bil sposoben sam premagati veliko četo sovražnikov in na mah dvigniti najtežjega konja, doseči vse, kar so si zamislila ... in to samo z besedami. Po ovinkih, pretkano in tako zelo – žensko.

Res je ponudba kril in oblek bolj skromna, nekaj se pa le najde v teh manjših trgovinicah, ki so se začele pojavljati. In ti kosi so ponekod zelo zanimivi in drugačni, tako posebni, da je zgornji del lahko čisto enostaven.

Razmišljate o spremembi? Vas mika, da bi spremenile svoj stil oblačenja? Da bi bile bolj ženstvene? Bi si vzele ves dan časa ali pa nekaj ur in se opazovale v domačem ogledalu, kako se spreminja vaša podoba s kombiniranjem le tistih kosov, ki jih v omari že imate? Najbrž ste to že same večkrat poskusile ... in vrgle proč vse, česar ste se naveličale oziroma niste vedela, kaj s tistim.

Jaz se nikoli ne naveličam! Vsaka omara in vsak 'veter v omari' mi je velik izziv, gospa, ki zadovoljno opazuje spremembe na sebi, pa v veliko zadovoljstvo!

Blanka Todori je svetovalka na področju osebnega videza, predstavlja se pod imenom Blanca Chara. Vprašanja za Blanko lahko, drage bralke in bralci, pošljete na blanca@chara.si ali pa si več o njej in njenem delu preberete na www.chara.si.

Lisa - 4/2014

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 4/2014

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.