Zadnje čase nimam velikih želja, ne razmišljam o ničemer megalomanskem, pravzaprav si ne želim ničesar posebnega in prav tako nimam neuresničljivih pričakovanj.

Vse, kar si želim, je, da po dolgem času ponovno zaživim en povsem navaden dan, ko tudi če gre kaj narobe, ni konec sveta in še manj veselja. Da mi je v radost tudi, če ni ne ognjemeta ne kometov na poletnem nebu in mi na misel ne pride nikakršna želja. Želim si dan, ko je več kot dovolj le to, da mi okrog ušes pihlja veter in pod nogami čutim asfalt. Dan, ko me prevzame ugodje že zaradi tega, ker za dobro počutje ne potrebujem ničesar novega, ne Aličinih rdečih čeveljčkov, ne rožnatih očal, ne vrhunskega kosila, ne prijateljev, da me spravijo v dobro voljo.

Verjetno v vsakem od nas v življenju slej ko prej vznikne potreba po dnevu, ko karkoli pride naproti in se karkoli zgodi, je ravno to tisto in povsem pravšnje, da nam povsem nič na tem svetu ne kodra možganov in nas ne vrže iz tira, nismo zaradi ničesar besni in nam obleka ni tesna, ne potrebujemo daril, ne prijaznih besed, dan, ko nam vse skupaj gre kot lahkotna polenta pesem, četudi je vse narobe, pa nismo ne pijani ne zadeti.

Če bi ga lahko naročila kot pijačo ali jed v gostilni, bi to že zdavnaj storila, a modri ljudje bi mi gotovo povedali, da si je tudi povsem navaden dan treba 'prislužiti'. Jaz pa sem prepričana, da bi še ta isti dan, ko bi se mi želja uresničila, začela hlepeti po življenjskih direndajih in nepričakovanih dogodivščinah.

Vsekakor pa še preden stopim različnim dogodivščinam naproti in zaživim vznemirljivost neznanega, potrebujem povsem preprost dan, ko me ne bo skrbela pregorela žarnica, ne to, kaj bom jutri kuhala, kaj moram 'spucati', kaj urediti ... ko me ne bo nič skrbelo in se ne bo nikamor mudilo in se bom celo dolgočasila.

Lisa - 28/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 28/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.