Zadnjič mi je znanka povedala, da jo je 11- ali 12-letna hčerka, preden je šla v trgovino, prosila, naj ji ne kupi le enobarvnih oblek, da bi imela rada tudi kaj pisanega, veselega, na primer črtastega, porisanega.

Saj veste, ljudje imamo neke vzorce in nehote ves čas kupujemo praktično iste kose, moja znanka pa ima pač rada enobarvno, bolj črno, sivo, mirno, zato take obleke kupuje tudi svoji hčerki.

Sama imam zelo podobno težavo s črtami, ne vem, neskončno me privlačijo, kot da bi bila v prejšnjem življenju kakšen razbojnik na Divjem zahodu, ki je veliko časa preživel za zapahi v črtasti pižami. Čeprav so zdaj menda moderne pike in rožice, sama gledam le črtaste majice vseh barv in oblik. Vse bi imela črtasto in med nakupovanjem si moram kot mantro ponavljati misel: 'daj, Tina, ne glej črt, kupi vendar kaj enobarvnega, lahko tudi pisanega, saj imaš rada modro in rdečo, zeleno …' Zadnja leta sem nora na belo in rumeno, v resnici imam rada praktično vse barve, še najbolj se ne razumeva s črno – in, uh, vijoličasta mi ni preveč pri srcu oziroma imam občutek, da ni zame, da ne paše k mojemu značaju in odtenku kože. Ne, ne, proti rožnati nimam nič, če ste na to pomislili, z nežno, malce umazano roza se odlično ujameva.

A ne le črte, tudi modeli, kroji, kosi … pa če se še tako trudim, na koncu kupim nekaj zelo podobnega tistemu, kar sem že imela ali še imam v omari. Ja, nora sem na puloverje, take čisto navadne, pa tiste s kapuco, uf, imela bi jih vseh barv in krojev, seveda med njimi tudi črtaste. V oblačilih – tako kot v življenju – se mi zdi, da vedno iščem neko udobje.

Zelo težko me boste videli v kakšnih zelo ozkih ali zapleteno ukrojenih oblačilih – nikakor ne sodijo k meni, saj zaradi svoje problematičnosti okoli sebe potrebujem enostavne stvari. In lahko si mislite, da je podobno s čevlji, v njih moram biti sposobna prehoditi vsaj nekaj kilometrov in predvsem moram z njimi udobno voziti kolo. Mislim, da bi se morali psihologi resno spopasti s tole vejo preučevanja človeka – sicer pravijo, da se človek ne sodi po obleki, a grem stavit, da bi se dalo potegniti neke vzporednice med izbiro oblek, značajem in funkcioniranjem v življenju. No, drugače pa imate obvezne modne kose jeseni razkrite na modnih straneh na začetku revije. Pa lep vikend vam želim.

Liza - 39/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 39/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.