Življenje bi bilo brez izrednih, veselih in vznemirljivih dogodkov dolgočasno in preveč monotono. Človek se mora vendar nečesa veseliti in živeti v pričakovanju, da ne životari kar tja v en dan.

Šolarji so verjetno že 1. septembra začeli odštevati dneve do krompirjevih počitnic, odrasli že klikajo za novimi počitniškimi cilji, smučarski fanatiki imajo že rezervirano predsezonsko smuko, žurerji komaj čakajo veseli december in z njimi vred najverjetneje tudi trgovci, ljubitelji vina se že menijo za martinovanja in, jah, so tudi take male tedenske radosti – vse ljubiteljice (in ljubitelji) Lise komaj čakajo četrtek.

Skratka zagotovo ni kar tako na koledarju toliko praznikov in dela prostih dni, z razlogom so tukaj poroke in praznovanja rojstnih dni. Ste opazili, koliko je priložnosti za medsebojno obdarovanje? Logično! Ljudje imamo radi darila in konec koncev je dober občutek tudi koga obdariti. Ampak v resnici sem vam hotela povedati, da sem sama kar malce odvisna tudi od športnih dogodkov. Takih velikih, kot je bilo na primer svetovno prvenstvo v atletiki ali kot bo na primer zdaj evropsko prvenstvo v košarki.

Ampak ne le svetovna in evropska prvenstva, da seveda ne omenjam olimpijskih iger, vsako leto na novo se veselim teniških grand slamov pa kolesarskega gira in toura, oh, ja, pa seveda smučanja in tekem NBA, v končni fazi mi vsakdan popestrijo tudi različna državna prvenstva, močne tuje nogometne in košarkarske lige ... skratka, evo priznam, da sem kar malo odvisna od športnih dogodkov.

Seveda so tukaj še veliki koncerti pa nove baletne predstave in sem ter tja celo gledališke, ampak na splošno moram povedati, da najbolj uživam v odličnih športnih predstavah, pa niti nima veze s tem, ali tekmujejo Slovenci ali ne, enostavno uživam v športu (in seveda si obvezno izberem svojega favorita, za katerega besno navijam vse do konca tekmovanja). No, v resnici bi vam rada povedala, da je res konec poletja in počitnic, a si mora pač človek vse leto narediti v takem ritmu, da ves čas nekaj pričakuje in se nečesa veseli.

Lisa - 36/2015

Članek je objavljen v reviji
Lisa - 36/2015

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.