V novozelandskem nepremičninskem podjetju Perpetual Guardian je 240 uslužbencev osem tednov v marcu in aprilu sodelovalo pri zanimivem projektu – delali so le štiri dni v tednu, a so dobili plačano za pet dni dela.

In štiridnevni delovnik se je izkazal za tako učinkovitega, da podjetje resno razmišlja, da bi vse skupaj postalo realnost. Neodvisni raziskovalci so hoteli dokazati, da se učinkovitost in produktivnost prav nič ne zmanjšata, če uslužbenci manj delajo, in da ni nujno najbolj priden tisti delavec, ki največ visi službi. V resnici je najbolj učinkovit zadovoljen, cenjen in motiviran uslužbenec.

Med poskusnim krajšim delovnikom se je raven stresa uslužbencev znižala s 45 na 48 odstotkov, medtem ko se je zadovoljstvo na delovnem mestu dvignilo s 54 na 78 odstotkov. Seveda take rezultate lahko predvidimo – da bodo ljudje zadovoljni, če za isto plačilo delajo en dan manj, a najbolj pomembno je: produktivnost in učinkovitost nista upadli, celo dvignili sta se.

In tudi sama pri sebi vidim, da se znam odlično motivirati za dvig svoje produktivnosti in predvsem učinkovitosti, če vem, da me potem čaka prost dan in načrtujem kakšen izlet. Meni se zdi to povsem logično, seveda se bo vsak bolj potrudil in bo iztisnil vse iz sebe, če ve, da ga potem čaka nagrada – prost dan. Na splošno se mi zdi, da se premalo gleda na to, kdo je učinkovit, hiter in predan, in se morda bolj cenijo tisti, ki v pisarnah ždijo samo zaradi lepšega in da delajo vtis na šefe.

Sama priznam, da si nikoli nisem preveč želela delati od doma, kar je danes sila opevano, ker če vam povem po resnici, bi bila doma zagotovo manj učinkovita in brez dvoma bi se zaradi pogostih obiskov hladilnik zredila vsaj za kilogram ali dva. Ja, tudi kava ob enajstih v spodnjem lokalu je lahko odlična motivacija.

A to, da si lahko sama odrejam tempo dela in si lahko vzamem prosto sredo, če sem bila v ponedeljek in torek (pa tudi kakšno deževno nedeljo znam izkoristit za pisanje) zelo pridna in nisem veliko klepetala (jap, imam kar težave s svojo nemirnostjo in klepetanjem), to se mi zdi zlata vredno in ena najboljših strani novinarstva in urednikovanja ter šefov, ki cenijo učinkovitost, in ne brezdelnega sedenja v pisarni samo zaradi delanja vtisa.

Liza - 35/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 35/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.