Da ne bi prišlo do kakšnih pomot, naj najprej pojasnim nekaj stvari – nikoli, tudi kot majhna deklica, nisem sanjala o svojem poročnem dnevu.

Nikoli se nisem navduševala nad poročnimi oblekami in listala poročnih revij, zagotovo nikoli ne bi organizirala velike poroke in ja, mislim, da se nikoli ne bom poročila in da mi življenje 'na koruzi' povsem ustreza (mimogrede – prstani izrazito ne pašejo na moje majhne, otroške prstke).

A da pojasnim še eno zelo pomembni dejstvo – več kot deset let sem prav vsako soboto za slovenski časopis pisala o porokah navadnih in pomembnih ljudi, ki so svoj da dahnili na kakšni čudoviti poročni lokaciji v Sloveniji. Jap, morda je bilo to odločilno, da si nikoli nisem želela ceremonij, nikoli se v njih nisem prav dobro znašla v glavni vlogi in sem bila vedno veliko raje opazovalec ter poročevalec.

Res neskončno rada opazujem ljudi in njihove reakcije, seveda tudi na porokah, zato sem si morala na eni od angleških televizij ogledati kraljevo poroko princa Harryja in njegove igralke Meghan. Kot vsako žensko me zanimajo obleke, gostje, kakšne volje bo kraljica, kako rdeča lica bo imel William in kako vitka je po porodu Kate, vedno upam, da bo kakšen od kraljevih otrok končno sredi pomembne ceremonije dobil napad trme in joka, no, na britanskem dvoru pa se mi zdita v resnici najbolj posrečena princ Charles in njegova Camilla, za katera imam ves čas občutek, da bi z lahkoto sodelovala z ekipo Montyja Pythona ali vsaj Mr. Beanom. Ne vem, strašno se mi zdita zabavna in kar vidim ju, kako si pripovedujeta mastne vice in opravljata togo sorodstvo. Ampak vrnimo se k poroki in glavnima junakoma, ki sta s svojo ljubezensko zgodbo in romantično poroko spravila v jok na tisoče žensk tega sveta, ja, tudi našo Sandro, ki je brez dvoma ena največjih oboževalk vsega kraljevega v Sloveniji in v Evropi.

Skratka, kakorkoli se mi zdijo te britanske ceremonije in tradicije neumne, so po drugi strani prav tisti šov, ki si ga ljudje (no, če želite, predvsem ženske) želijo in so popolne pravljice za odrasle, ki še vedno sanjajo. Princi čisto zares živijo in se, tako kot piše v pravljicah, zaljubijo in poročijo z ženskami, ki si nikoli niso mislile, da bodo postale princeske. Brez sanj, pravljic, princev in princes pa bi bilo življenje veliko bolj dolgočasno.

Liza - 22/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 22/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.