V decembru sta dve stvari, ki ju ne smete zamuditi, ker niti približno tako ne pašeta januarja ali celo avgusta – božični filmi in potica.

Oboje je relativno enostavno, a hkrati zapleteno, vseeno pa se moramo držati nekaj zlatih pravil. Skratka, pri božičnem filmu potrebuješ moškega in žensko (istospolne ljubezni so v božičnih filmih za zdaj še sila redke), ki imata kup težav, vsaj eden mora imeti zlomljeno srce (še bolje, da je vdovec z majhnim otrokom), fino je, da so snežni zameti in zaprto letališče, in skoraj popolno je, da se nova ljubezen rodi v malem mestecu, kjer so ljudje še nepokvarjeni in verjamejo v božične čudeže. In kot sem zadnjič na tekmovanju za Lizino Naj potico 2018 videla, je tudi popolna potica pravi mali čudež, za katerega vsak potrebuje veliko treninga, čas in mirne živce.

A če si lahko domišljam, da bi bila lahko relativno dobra v pisanju scenarijev za božične filme, pa sem skoraj prepričana, da mi peka potic niti malo ne leži. Potica namreč deluje tako resna in zahtevna stvar, da bi meni, ki sem vsa nestrpna in tekmovalna, brez dvoma spodletela. In če na koncu namesto cilja in zmage vidim poraz, se stvari sploh ne lotim. Ja, ja vem, da to ni najboljša lastnost, a če lahko vsaj malo omilim svoj grozni karakter – če pa se nečesa lotim, bom toliko časa drgnila, gnjavila, telovadila in mesila, da bom nekaj na koncu le morala sčarati. No, brez dvoma pa vem, da bom potico jedla, v tem sem vedno med top deset, zlasti če mi kdo podari čokoladno mojstrovino.

Skratka za lep december si v teh prazničnih dneh privoščite veliko potice in še več božičnih filmov. Naša Sandra iz sosednjega uredništva Lepo stanovanje je letos pogledala toliko božičnih filmov, v katerih mrgoli prijaznih in krasnih ljudi, da je zadnjič na kavi modro ugotovila, da si ji zdi, da je postala celo boljši človek. Torej, če se vam trenutno ne bere Cankar, se počite na kavč, odrežite si potico in glejte božične filme. Dobrih in še boljših ljudi namreč ni nikoli preveč.

Liza - 52/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 52/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.