Sicer sem se v današnjem uvodniku nameravala lotiti dveh zelo perečih problematik, ki pestita naš svet. 

Plastike, ki nas bo počasi zadušila (že pri nas doma se vsak vikend komaj rešimo izpod kupa nepotrebne embalaže), in ja … tudi sila pomembne teme – kako izbrati pravo kremo, ki se bo spopadla z gubami in drugimi nepravilnostmi žensk, starejših od 30 let.

Saj vam pravim, ves čas razmišljam, kako rešiti svet in ženske. Ampak naj plastika in gube še malo počakajo, da moje velike ideje in rešitve še dozorijo v glavi, čas je za izraz hvaležnost do izumitelja kavbojk, ki me je danes zjutraj prešinila med ponedeljkovo naglico. Ne znam si predstavljati, kako bi sicer potekalo moje življenje, če ne bi gospod Strauss že tam sredi 19. stoletja izumil džinsa in trpežnih hlač, ki so se do danes razvile že praktično v hlače za vse priložnosti.

Črn džins je lahko eleganten, moder je športen, bel je nedolžen, rdeč provokativen, široki kroji pridejo prav v 'tistih' dneh, potem so tukaj še strgane kavbojke, pa kratke za poletje in trpežna krila, da o praktičnih oblekah sploh ne govorimo. Z leti je džins postal bolj mehek, elastičen in predvsem poceni, no, zagotovo ni več tako neuničljiv, kot si ga je zamislil gospod Levi Strauss, in bi se med kopanjem zlata hitro strgal, a za pokrivanje riti med večurnim sedenjem je odličen in udoben. In da nadaljujem to odo hvaležnosti – kavbojke so ene redkih hlač, ki jih ni treba likati, natančno zlagati, še pri pranju jih mirno zbašeš v vsak stroj, tudi sušilni.

K džinsu pašejo vse barve, vsi čevlji, vsi plašči, vse torbice … Oh, moj bog, vse ljubiteljice kavbojk, si lahko sploh zamislite, kako zapleteno bi bilo naše življenje, če ne bi džins postal del našega vsakdana. Je pa res, da je nakup kavbojk dokaj naporno opravilo, saj ženske vse življenje iščemo popoln par, ki nam bo tako noro pristajal, da bomo še same navdušene.

Zelo podobno je s kremami proti gubam – vse ves čas iščemo novo, boljšo, bolj učinkovito, vse iščemo kremo, ki bo dejansko izbrisala ali vsaj omilila kakšno gubo. A tako je pač življenje, vsi ves čas iščemo nekaj boljšega, in če nam uspe najti vsaj prave kavbojke, smo že na pol poti do zadovoljstva (mož, služba in krema proti gubam bodo že počakali).

 

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.