Zanimivo, da se začne že pri čisto majhnih deklicah in praktično popolnoma preskoči fante.

Komaj shodijo, bi že vse male damice imele majhne srčkane zvezke, svinčnike z okraski, dišeče radirke, bleščeče šilčke, okrašene peresnice, lične torbice, muckaste koledarja in še več malih, ljubkih stvari brez konca in kraja. Fantki si morda zaželijo kakšen poseben zvezek z Ronaldom ali kakšnim strašnim motorjem ali robotom, in to je to. Več ne potrebujejo. In potem se ta želja po blokcih in svinčnikih pri predstavnicah ženskega spola nadaljuje čez vse življenje.

Najstnice nato morda roza barvo in bleščice zamenjajo za trendni zvezek s kakšnimi postavnimi deskarji ali enostavno, a zgovorno črno ter male zvezke nadomestijo debeli, spiralasti bloki. Kupijo si kup flomastrov za boljše učenje, pisane liste za označevanje knjig, po steni imajo neskončno papirčkov s seznami, kaj morajo še postoriti, kdaj bodo kaj vprašane in v bolj ali manj ličnih zvezkih kup srčkov in imen fantov ter glasbenih skupin.

A potem se vse skupaj še nadaljuje v odraslost, in sicer z ličnimi planerji, velikimi koledarji, majhnimi blokci za v torbice in seveda googlovimi koledarji na mobilnih telefonih, ki morajo biti v elegantnih ovitkih. Čeprav se morda na prvi pogled ne vidi, sem tudi sama nora na blokce, planerje, svinčnike in koledarje. Vsak novi blokec mi ponovno da upanje ali še bolje iluzijo, da mi bo končno uspelo urediti si življenje, zapomniti si vse službene sestanke, dobre ideje, datume zobozdravnikov za vse družinske člane, izdatke in prihodke, nakupe, roditeljske sestanke in neobvezna druženja.

Vsak novi svinčnik mi da nov zagon za pisanje pametnih idej in pomembnih datumov, no, zagon za kakšno uro ali v najboljšem primeru za dober dan. Skratka, pustite deklicam, naj si kupijo še en zvezek, še en svinčnik, upanje in iluzije tudi z dišečimi radirkami in pikčastimi šilčki življenje delajo lepše in bolj pisano.

Liza - 10/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 10/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.