Ko sem pisala aktualno temo Kako izkoristiti poletje, sem v hipu (kar je res moja slaba lastnost, mislim to nihanj razpoloženja) postala tečna, slabe volje in panična.

Poletje je že tukaj in jaz ne vem, kaj naj z njim oziroma kako naj se ga lotim. Danes je najdaljši dan v letu in meni se niti svita ne, kam grem na dopust, kdaj, kako, morda se mi le dozdeva, s kom – s katerim od članov družine, ki bo še zdržal v moji družbi. Sicer sem večinoma ponosna na svojo spontanost in brezglave odločitve, a včasih se mi zdi, da bi me urejenost bolj pomirila.

Ja, mislim, da se me vsako leto, tam proti koncu junija, loti poletna panika – da mi bo ta najbolj sproščen letni čas v letu spolzel skozi prste in da mi ne bo uspelo vsaj stokrat skočiti na glavo v osvežilno morje in jezero, pojesti dovolj sladoleda in s prekrižanimi nogami brezdelno ležati tja v tri dni.

Zdaj že teden dni, vsak dan s seboj v službo prinesem kopalke in brisačo ter načrtujem obisk bazena, a se vsak dan po koncu 'šihta' premislim in grem domov, namesto na glavo v vodo. O ja, spet sem slabo začela poletje, ne vem, zakaj za vraga nisem že maja skočila v vodo. A za zdaj je moja volja trdna – to poletje bom osvojila vse: lokalne bazene, bližnja jezera in upam, da kakšno vsaj malce oddaljeno morje. Šla bom na nekaj dolgih pohodov in obvezno v letni kino ter vsaj na nekaj koncertov in predstav. Vsaj teden dni želim imeti slane lase in še jeseni bel odtis od kopalk.

Letos sem res trdno odločena, da z najstnikoma obiščem vse okoliške galerije in muzeje ter ju pripravim, da med počitnicami prebereta vsaj nekaj knjig in resno razmislita o učenju vsaj še enega tujega jezika. Tokrat si želim, da imam septembra dosti vročine in da se tam novembra začnem veseliti snega. Letos bom izkoristila poletje, pa če bom mesec dni v škafu sedela na domačem dvorišču!

Liza - 27/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 27/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.