Mene na mojem telesu in obrazu moti kup stvari, bolje, da vam ne začnem naštevati.

Če bi se lahko sama operirala ali vsaj nekako popravila z močnim lepilom, bi bila popolna, no, skoraj popolna, ker že višine nimam ravno manekenske. Malce bi si zožila svoj nenavadni nos, na katerem lahko varno pristajajo sove (mimogrede, v ljubljanskem živalskem vrtu gradijo novo letalnico za te nočne ptice) in za katerega krivim svoje prekmurske korenine. Joj, potem bi si odrezala malce stegen in tisti trebuh, ki se po nosečnosti, kljub tisočim in tisočim vajam ni nikoli več dvignil v prvotno stanje, pa s samolepilnim trakom bi si čisto malo dvignila prsi, joj, ja, pa roke, oh, moj bog, pa hrbet, koliko je tam ene odvečne krame.

Aja, pa da ne pozabim na svoja meča, ki imam tako nabita (in prav nič elegantna), kot da vsak dan sama znosim ves živež, ki se poje v koči na Kredarici. Pa z veseljem tistim, ki potrebujejo, podarim vsaj tri do pet odvečnih kilogramov. Skratka, saj vam pravim, če bi se lahko sama operirala, bi imela vikende za naslednje leto zasedene. Ampak seveda se ne bom, se pa lahko trudim, da sem čim bolj zadovoljna sama s seboj in poskušam opaziti stvari, ki so še kar okej, če že ne krasne.

Vsak dan migam, z nabiranjem let mi ne preostane drugega, kot da delam vaje za mišice, poskušam (ampak res samo poskušam) jesti zdravo, hej, hodim celo na jogo in pilates, kar se mi je še pred leti zdelo nekaj nezaslišanega. Skratka, sama sebe motiviram, da se počutim boljše in da se posledično počutim tudi lepša. Pred dnevi sem v trgovini prvič v življenju poskusila čevlje z visoko peto, za katere se mi je celo zdelo, da pašejo na moje pohodniške nogice (ja, ker iz močnih meč mi rastejo mala, otroška stopalca).

No preberite si intervju z estetskima kirurgoma Neviem Medvedom in Igorjem Višnjarjem, ki pravita, da ne strmita k popolnosti, ampak k izboljšavam. Evo, jaz se trudim, da samo sebe izboljšam čisto vsak dan, no, če ne pojem ravno cele čokolade, potem izboljšave počakajo do naslednjega dne. A kot pravi kirurg Igor: “Zame je popolnost, ko sem zadovoljen s tem, kar imam. Nihče ni popoln, če govorimo o zunanjosti ali o notranjosti.”