Saj veste, socialna omrežja so polna bolj ali manj smešnih uporabnikov, sila modrih zapisov in seveda zbadljivih opazk.

No, velikokrat so na tapeti tudi ženske revije, na primer zadnjič je krožil zapis, v angleščini, seveda, kako imajo ženske revije na strani 14 dieto, na strani 15 članek z naslovom Lepa si in na strani 16 recepte za torto. Ampak, če dobro premislim, ugotovitev ni napačna in predvsem ni preveč smešna, ker tako nekako poteka vsakdan povprečne ženske. Vse je res, sama velikokrat opazim, kako se članki med seboj izključujejo, a ne vem, kako je z vami, jaz točno tako sama sebe in svoje sklepe gradim in podiram iz ure v uro.

Tako kot ženske revije nizajo(mo) članke od hujšanja do peke tort, tako nekako se spreminja moje razpoloženje skozi dan. Vse sem – od poduhovljene jogistke do podivjane požiralke čokolade, ki ne prenese dišečih palčk in duhovnih oddaj. Zjutraj imam vse pod kontrolo, z lahkoto jo v nov dan uberem z zdravimi sklepi, grem na jogo, fitnes in zamižim, ko jo maham v službo mimo vseh mamljivih sendvičev in rogljičev. Z nerazumevanjem s kolesa gledam ljudi, ki že navsezgodaj posegajo po tem slastnem pekovskem pecivu. Sredi dopoldneva sem še vsa sveža, ko me čisto počasi začne grabiti lakota, ki je večinoma sila nezdravo potešim s kavo ali dvema. Ja, ja, tudi dve kavi naenkrat spijem, a vam lahko povem, da potem zelo hitro mislim in tipkam, saj me kofein ne pusti pri miru.

Opoldne so moje moči (da o volji sploh ne govorimo) že zelo šibke, če bi v tistem trenutku šla mimo tistega slastnega, nezdravega rogljička, bi se znalo zgoditi, da bi že v trgovini ugriznila vanj skupaj s prodajalkino roko. Ko se končno dokopljem do kakšnega, recimo čez prste, zdravega kosila, ponovno vsa 'po pravilih' nadaljujem svoje sila uravnoteženo življenje, ko končno popoldne prikolesarim domov. Takrat so vsi moji sklepi o življenju brez sladkorja in kruha že popolnoma načeti, tolažim se, da sem bila zjutraj na jogi in da grem naslednji dan teč, hodim do hladilnika in nazaj ter grem sama sebi grozno na živce. Kavbojke, v katerih se cel dan počutim čisto okej, mi ne pašejo več, vidim vsak flek na obrazu, da o drugih pomanjkljivostih sploh ne razglabljam. Do poznega večera se nekako umirim, in ko zaklenem vhodna vrata, se ponovno predam zdravemu načinu življenja s kakšnim super zeliščnim čajem za spanje. In jutro je ponovno popolno, posebno če ni nikogar naokoli.

Skratka, ženske smo – no, vsaj v večini – ženske revije. Vse nas zanima, vse hočemo, vse vemo in naše razpoloženje niha iz evforije v depresijo ter počutje od lepotice do oguljenega, postaranega račka. Zato, dragi šaljivci, preden se šalite o ženskih revijah, vprašajte za mnenje strokovnjake – ženske. Zato smo tukaj, samo za vas in, ja, za vse redne bralke ženskih revij, predvsem Lize.

Liza - 15/2019

Članek je objavljen v reviji
Liza - 15/2019

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.