Morate priznati, da ima pohod, ki poteka po kočevskem gozdu, odlično ime – Po medvedovih stopinjah.

Kdo za vraga ne bi želel hoditi po medvedovih stopinjah, in to po kočevskem gozdu, gozdu, ki se nam sredi Ljubljane zdi nekaj temnega in brezizhodnega, kjer praktično noben človek, ki vanj položi nogo, iz njega ne najde več poti. Morda malce pretiravam, ampak tako nekako imam jaz v svojih možganih spravljen kočevski gozd. In potem sta se skupaj pojavila dva pojma – kočevski medved in kočevski gozd –, ki sta se mi vedno zdela nekaj skrivnostnega, pustolovskega, morda celo pravljičnega, a malce strašljivega.

In smo se zmenile tri prijateljice, da jo mahnemo po medvedovih stopinjah, saj ni lepšega za prijateljske klepete in druženje kot dolgi pohodi in mislim, da bi tudi medved pobegnil pred našim rezgetanjem. Seveda mi je uspelo le dan pred pohodom na spletu najti blog pohodnice z lanskega dogodka, ki nas je vse tri kar malce prestrašil, tako da se je ekipa zmanjšala na dve članici 'medvedove' odprave.

Tisti najbolj pogumni in zagreti so jo mahnili na celo pot (ki se ji menda drugače reče gozdarska), dolgo 64 kilometrov, polovica od prijavljenih pa se nas je odpravila le na polovico poti, da malce preverimo, kako uspešno smo prestali zimo. Skratka, kljub kar nenavadni tremi pred potjo (za kar seveda krivim blog, in ne pomanjkanje samozavesti) je bil praktično vseh 30 in nekaj kilometrov popoln užitek in z Ireno sva presenetljivo lahkotno prehodili in preklepetali vse vzpone in spuste. No, o času ne mislim razpravljati javno, saj me je povsem pretreslo dejstvo, da so najhitrejši celotno pot, se pravi 64 kilometrov, pretekli v 8 urah, v povprečju pa so hodili 12 ur.

Zaključek – drugo leto pade druga polovica, potem pa … Potem bo pa res že počasi čas, da srečam še medveda in prehodim vseh 64 kočevskih kilometrov.

Liza - 18/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 18/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.