Mislim, da redni bralci mojih uvodnikov že vedo, da nisem kakšen sonček na dveh nogah, ki vedno, povsod in ob vsaki uri seje dobro voljo.

Ko sem sitna, sem strašno sitna, in ko sem dobre volje, sem dobre volje, je pa res, da se mi zadnje čase niti ne ljubi biti več slabovoljna. Zoprnija terja preveč energije, veliko lažje je, da le malo ponergaš in se potem pač zavestno odločiš, da je čas za dobro voljo. In ne zdaj, lepo prosim, mešati dveh stvari, kar se zelo rado zgodi – če nekdo nekaj pove, kar mu leži na duši, ali pa je nekdo tečen kar v tri dni, ker je pač ponedeljek ali dežuje, sta to dve popolnoma drugačni stvari.

No, ampak zdaj se vrnimo k temi mojega uvodnika, da se lahko vsak človek v normalnih okoliščinah sam odloči, kakšno pozo bo zavzel – srečno ali tečno. Tako je na primer trener mladi atletinji Agati Zupin povedal, da je treba teči z nasmehom, ker drugače ne gre oziroma je veliko težje. In res je, veliko stvari je v glavi in odvisnih od odnosa do sveta. In vse je veliko lažje z nasmehom. Če se odločimo, da je nekaj težko ali nemogoče, potem bomo težko relativno uspešno prišli na cilj, a če poravnamo hrbet, spustimo ramena, dvignemo glavo, sprostimo obraz in se odločimo za pozitivno držo, potem je vse veliko lažje. Še kri lažje teče po telesu.

Za izboljšanje razpoloženja morate najprej prelisičite svoje možgane, ko boste sami sebi verjeli, da ste dobre volje, potem ste že na pravi poti, da imate pred seboj super dan in da vaši sodelavci niti niso tako grozni (no, kakšen je vedno, ampak ga spreglejte). Ja, ja, saj vemo, včasih se ne da, so dnevi, ko slaba volja enostavno paše. Včasih je fino biti tečen in slabe volje ter izpod odeje godrnjati o brezveznosti vsega in vseh.

A na splošno je veliko bolje iti z nasmehom po svetu, pa čeprav včasih lažnim, ker če vam povem po resnici – ni hujšega kot vprašanje, kaj si pa danes slabe volje, a je kaj narobe. Skratka – danes je prvi pomladni dan – popoln čas, da se odločite za srečno držo in dobro voljo.

Liza - 13/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 13/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.