Trenutno ves svet gleda nogomet, no, svetovno prvenstvo v nogometu

Sicer je nogomet še vedno praktično popolna domena moških, ki se za navijanje oblačijo v majice istih barv kot njihovi športni ljubljenčki, ob navijanju popijejo veliko piva in povedo še več modrosti. In če mene vprašate, zakaj je nogomet najbolj priljubljen šport in zakaj še vedno bolj navdušuje moške kot ženske (in da ne bo pomote in nepotrebne užaljenosti – sama povsem rada gledam nogomet) – lahko se igra povsod, z vsako okroglo rečjo in pravila so zelo enostavna in razumljiva, veliko bolj kot na primer pri košarki.

Res je, da se ženska emancipacija pozna tudi med športnimi navijači in da med njimi sedi, kriči, joka in pije pivo vse več žensk, a vseeno mislim, da večina žensk še vedno ne razume tragičnosti in eksplozivnosti porazov in zmag.

A česar sama v resnici ne razumem in mislim, da nikoli ne bom razumela, so nori zaslužki najboljših nogometašev in na splošno športnikov. Trenutno najbolje plačani nogometaš na svetu Lionel Messi na leto zasluži 111 milijonov dolarjev, s 108 milijoni mu sledi posebni Cristiano Ronaldo, na tretjem mestu je s 73 milijoni dolarjev Brazilec, ki ima trenutno nemogočo pričesko, Neymar Jr. Si predstavljate vse te milijone, in to v enem letu? Seveda ne.

Ampak, da ne boste mislili, da sta Messi in Ronaldo (oba preganjana in obsojena zaradi utaje davkov) najbolje plačana športnika na svetu – ameriški boksar Floyd Mayweather je lani tako dobro pretepel Irca Connorja McGregorja, da so mu organizatorji kar takoj plačali 275 milijonov ameriških dolarjev. Vem, vem, vsi zaslužijo – športniki, organizatorji, lastniki televizijskih pravic ...
a vseeno, meni je to popolnoma nerazumljivo – 275 milijonov dolarjev za en dvoboj. Noro!

In ko smo že pri nogometu, športu, ženskah in moških – med 100 najbolje plačanimi športniki, ki navdušujejo Zemljane, ni niti ene ženske. Serena Williams je lani rodila in letos pač ni mogla zaslužiti vseh tistih milijonov, kot jih je na primer Ronaldo, ki dobiva otroke kot po tekočem traku, a seveda lahko mirno igra nogomet in menja pričeske. A veste, meni se zdi, da je Serena s tisto noro oprijeto opravo v Roland Garrosu naredila več za ženske z veliko zadnjico kot Messi in Mayweather za svetovni šport. Živela Serena in velike zadnjice!

Liza - 26/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 26/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.