Prijateljice pravijo, da imam srečo, da so se mi sivi lasje pojavili dokaj pozno, no, jaz imam zadnje tedne občutek, da mi sivi lasje delajo sive lase.

Drugače se mi zdi, da niti nimam težav s staranjem in ne skrivam letnice rojstva (no, okej danes vam je ne mislim povedati), ampak sivi lasje, uf, ti pa mi gredo res na živce. Nikoli si nisem želela imeti svetlih las, zdaj, ko so se pojavili in se sredi mojih temno rjavih las svetijo kot nadležni in narobe postavljeni svetilniki iz žime, pa se mi zdi, da bi bilo lažje biti blondinka.

Doma zaradi precej slabih žarnic in svetlobe okoli ogledal niti nimam težav s sivino na (in v) glavi, zato pa me vse skupaj bolj preseneti v kakšni noro osvetljeni garderobi ali toaleti. Oh, bog, sploh se ne prepoznam, kdo je ta s sivimi lasmi obdarjena gospa, ki je bila še pred časom povsem okej temnolaska, in včasih resno razmišljam, da bi si kupila le novo kapo in jo čim bolj neopazno mahnila domov. Navadila sem se špeha, celulita in gub, ampak s sivimi lasmi se še nisem sprijaznila. No, seveda sem si že nakupila vse možne barve za lase, a mi je z mojo natančnostjo uspelo pobarvati le nekaj sivih otokov, kup sivih osamelcev pa se je izmuznilo mojih 'spretnim' ročicam.

In potem ravno danes gledam, kako se vse ženske medijo ob popolnoma sivoglavem Georgeu Clooneyju (ki je 7. maja praznoval 57. rojstni dan), kako je šarmanten in postaven, no, ob njem na nobeni fotografiji ni nobene sive gospe njegovih let, ki bi jo moški na veliko hvalili, kako je krasna in postavna. Vse so lepo pobarvane in čudovito sfrizirane. Jap, tudi tukaj so moški v veliki prednosti, majhen trebušček in sivi lasje – menda sila šarmantna kombinacija. No, skratka, mislim, da lahko povlečem samo zaključek, da moram te dni do frizerja in se prepustiti profesionalnim rokam, da se spopadejo z mojo sivino na glavi in mi "odbarvajo" vsaj kakšno leto ali dve, no, seveda upam na pet. Res ni pametno, da mi sivi lasje delajo sive lase, naj to opravilo lepo ostane ekskluziva mojih dveh najstnikov.

 

Liza - 20/2018

Članek je objavljen v reviji
Liza - 20/2018

Želite prejemati revijo v svoj nabiralnik?

Naročite se lahko po telefonu 04 511 64 44,
ali preko spletne naročilnice.

Revija je lahko tudi lepo darilo.
Naročite revijo za svoje najdražje ali prijatelje.